Hlavní obsah
Seberozvoj

Holotropní dýchání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Studio Pexova

Holotropní dýchání

Holotropní dýchání je forma vědomého dýchání, která je založena na myšlence, že vědomé dýchání může vyvolat stav rozšířeného vědomí.

Článek

Holotropní dýchání bylo vyvinuto v 70. letech 20. století Stanislavem Groffem, českým psychiatrem a psychoterapeutem. Grof byl přesvědčen, že holotropní dýchání může být použito k léčbě široké škály duševních a fyzických onemocnění.

Holotropic breathwork

Holotropic breathwork je proces, během kterého účastníci dýchají rychle a intenzivně po dobu několika hodin. Dýchání je často doprovázeno hudbou a dalšími podněty, které pomáhají účastníkům relaxovat a uvolnit se. Během holotropního dýchání mohou účastníci prožívat širokou škálu emocí, vizí a tělesných pocitů. Tyto zkušenosti mohou být velmi intenzivní a transformační.

Holotropní dýchání Praha

V Praze je několik center, která nabízejí holotropní dýchání. Centra nabízejí různé typy holotropních dýchání, včetně individuálního dýchání, skupinového dýchání a dýchání pod vedením zkušeného průvodce. Cena holotropního dýchání se liší podle centra a typu dýchání.

Kurz holotropního dýchání Praha

Pokud vás holotropní dýchání zajímá, můžete absolvovat kurz holotropního dýchání. Kurzy holotropního dýchání obvykle trvají několik dní a zahrnují teoretické i praktické části. Teoretická část kurzu se zaměřuje na historii holotropního dýchání, jeho účinky a bezpečnost. Praktická část kurzu zahrnuje holotropní dýchání pod vedením zkušeného průvodce.

Výhody holotropního dýchání

Holotropní dýchání má řadu výhod, včetně:

· Zmírnění stresu a úzkosti

· Zlepšení nálady a sebevědomí

· Zvýšení kreativity a vnímavosti

· Léčba duševních a fyzických onemocnění

· Osobní rozvoj a transformace

Pokud hledáte způsob, jak zlepšit své duševní a fyzické zdraví, holotropní dýchání může být pro vás vhodnou volbou. Před zahájením holotropního dýchání je však důležité se poradit se svým lékařem, abyste se ujistili, že je pro vás bezpečné.

Zdroj čerpání faktů: https://holotropicbohemia.eu/cs/

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz