Hlavní obsah
Práce a vzdělání

Nechte si od MPSV proplatit vzdělání. Stále běží dotační program Jsem v kurzu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Canva

Ministerstvo práce a sociálních věcí spustilo na jaře možnost podpory pro zájemce o další vzdělávání. O dotaci může žádat kdokoliv, na proplacení kurzů je na letošní rok připravena jedna miliarda korun.

Článek

Vzdělávejte se a buďte v kurzu na trhu práce, zní heslo kampaně Ministerstva práce a sociálních věcí (MPSV). To komukoliv se zájmem o další vzdělávání nabízí příspěvek 82 procent až 100 procent ceny kurzu nebo rekvalifikace do výše 50 tisíc korun. Při té příležitosti MPSV spustilo „e-shop“, kde si zájemci mohou vybrat ze stovky online i prezenčních programů z nejrůznějších profesních oblastí.

Mezi nimi například marketing a PR, manažerské dovednosti, IT, administrativa, ekonomie a účetnictví nebo projektové řízení. Konkrétně lze pak v rozsáhlé databázi najít třeba kurzy zaměřující se na práci ve Wordu a Excelu, s programem Canva, správu sociálních sítí, HR, programování a další. Mimo jiné i od neziskové organizace Czechitas, platformy #HolkyzMarketingu nebo komunity #suHR.

Ucházet se o finanční podporu vzdělávání může v podstatě kdokoliv – zaměstnanec, student, OSVČ i nezaměstnaný, popřípadě člověk na mateřské či rodičovské dovolené. Stačí být registrovaný v evidenci Úřadu práce jako uchazeč nebo zájemce o zaměstnání. Druhá varianta je přitom možná právě v případě, že zaměstnání máte. Zájemcem o zaměstnání se stáváte vyplněním přihlášky do vybraného kurzu, kde si můžete zároveň zaškrtnout souhlas s tím, abyste byli z evidence po absolvování kurzu vyřazeni.

Autorka: Anna Novák

Zajímají vás další články o nezisku a občanské společnosti? Působíte v neziskovém sektoru a hodily by se vám užitečné informace, jak zlepšit vaši práci? Navštivte náš web Svetneziskovek.cz.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz