Hlavní obsah
Lidé a společnost

Voynichův rukopis - v(d)ěčné téma pro záhadology

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jiří Vítek / Seznam.cz

Voynichův rukopis dává prostor všem, kteří se chtějí nějakým způsobem zviditelnit či ztotožnit s nespočtem různých úvah a teorií o jeho vzniku a obsahu.

Článek

Všichni vycházejí ze současných znalostí o člověku a jeho bytí předkládaných vědou neuznávající nic jiného než hmotu.Programy vkládané do technologických zařízení mají stejnou podstatu a proto vzdorují jakémukoliv smysluplnému rozluštění textu rukopisu. Pro pochopení účelu Voynichova rukopisu je zapotřebí si v prvé řadě připustit, že existuje i „něco“, co nelze hmotně uchopit, zvážit, či jinak lidskými smysly pozorovat. Čili opak toho na čem jsou založeny všechny vědecké teorie - pozoruji, popisuji a vykládám.

Dále je nutná trocha fantazie a přenést se do doby vzniku rukopisu, do prostředí bytí člověka schopného popsat pouze to co mohl svými smysly vnímat. Částicové složení hmoty a podmínky existence fauny a flóry byly známé pouze jedincům, kteří měli výjimečné schopnosti získat tyto informace od Nehmotných bytostí přebývajících v prostředí „Druhé strany“. Veřejně projevovat tyto znalosti, které odporovaly mocenským zájmům a církvi, byly bez pochyb rozsudkem smrti.

Prvotní záznamy o objevech z této oblasti jsou proto zahalovány do podoby srozumitelné pouze autorům. I v současnosti existují jedinci, kteří vnáší do společnosti informace o  prostředí bytí člověka a podstatě jeho bytí získané netradičním způsobem. Zatím jsou však vnímány jako ostatní fantasmagorie o mimozemšťanech dalších nesmyslných výplodech lidské mysli. Na stránkách Svět je jinak je mnoho dalších pro současného člověka zatím nepochopitelných informací a to nejen o předmětném rukopisu.

Helena Zíková, Svět je jinak

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Další články autora

Doporučované

Načítám