Hlavní obsah
Sport

Jan Kvěch poslal do finále Lotyše

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Bolest. Takhle se nějak dá popsat emoce fanouška, který už pomalu viděl Česko ve finále Speedway of Nations, dokud nepřišel zbytečný pád Jana Kvěcha na výjezdu z druhé zatáčky ve třetím kole.

Článek

Česko nebylo favoritem na přímý postup na finále Speedway of Nations, ale počítalo se s postupem ze třetího místa, které se musí vyjet v dodatkové jízdě, ve kterém se utkají národní týmy na 3. a  4. místě po základním rozpisu.

Závod probíhal vcelku podle predikcí. Dánsko a Austrálie jasně dominovali v závodě a Česko se drželo na třetím místě. Čtvrté místo nakonec vybojoval tým z Lotyšska, který sváděl souboj se Slovinskem.

Češi vstupovali do poslední jízdy večera jako favorité a vše nasvědčovalo tomu, že reprezentaci postup do finále nemine. Nejdříve po startu se do čela dostal Václav Milík, kterého na konci prvního kola předjel Lotyš Andžejs Lebedevs a na výjezdu z první zatáčky ve druhém kole i Jan Kvěch, ale to nevadilo, protože při bodovacím systému SON Česko vedlo 5:4 a mířilo za postupem.

(Pozn.: Bodovací systém soutěže: Vítěz - 4 body, druhý - 3 body, třetí - 2 body, poslední - 0 bodů.)

Jan Kvěch jedoucí na druhém místě se zbytečně moc snažil předjet Lotyše a nejenže na to doplatil on, ale i celá česká reprezentace. Při výjezdu z druhé zatáčky ve třetím kole nabral rychlost a škrtnul zadní část motorky soupeře. Toho rozhodilo a pád už byl nevyhnutelný. A tak ze stavu 5:4 pro Česko dokázal udělat 3:6 pro Lotyšsko, protože Kvěcha předjel nejen Milík, ale poslední jedoucí jezdec Kolodinskis. Přestože se Kvěch zvednul, už ztrátu nedokázal dohnat.

Do finále tedy kvůli zbytečné chybě Jana Kvěcha postoupili Lotyši, kteří se připojili k Austrálii, Dánsku, Švédsku, Polsku, Německu a domácí Velké Británii.

Finále se pojede v sobotu 13. července v Manchesteru.

Konečné pořadí 2. semifinále Speedway of Nations:

1. Dánsko - 40 bodů

2. Austrálie - 34 bodů

3. Lotyšsko - 27 + 6 bodů

4. Česko - 30 +3 bodů

5. Slovinsko - 20 bodů

6. USA - 20 bodů

7. Norsko 18 bodů

Zdroj výsledků: fimspeedway.com

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám