Hlavní obsah
Rodina a děti

Bára Poláková a Pavel Liška se po rozchodu u dětí střídají ve společném bytě

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Nextfoto (placená licence)

Tak trochu netradiční střídavou péči byste našli u herečky Báry Polákové a herce Pavla Lišky. Ti se rozhodli, že po svém rozchodu nebudou zatěžovat své dvě malé dcery, aby musely neustále pendlovat s batohem - a začali se u nich střídat sami!

Článek

Když se jejich cesty rozdělily, šla Bára s Pavlem na terapie, aby nepříjemné životní změny zvládli s grácií.

Nerozešli jsme se ve zlém, potvrdila herečka

„Dětem je jasné, že jejich rodiče nejsou šťastní, že se trápí. Když do vztahu navíc časem začnou prosakovat lži a nevěry, všechno vycítí ze vzduchu a ukládají si to jako vzorečky pro svoji budoucnost. My dva s Pavlem se sice často míjíme, ale zůstali jsme věrní nějakým svým vnitřním pravdám a náš rozchod tenkrát nevyplynul z toho, že bychom si udělali vyložené ošklivosti, což si přejeme holčičkám ukázat,“ řekla v rozhovoru pro magazín Reportér.

A protože právě herečka Bára Poláková prošla v minulosti střídavou péčí, která pro ni byla v mnoha ohledech náročná, rozhodla se, že pro svoje děti tohle nechce. Často se stává, že střídavá péče je sice spravedlivá pro rodiče, aby své dítě viděli „stejně“, pro děti to však znamená, že domov nemají nikde, pořád jsou sbalení do pár zavazadel a jen odpočítávají dny, kdy se zase budou muset přesunout. Aby se střídali rodiče, se zdá jako nejlepší možná varianta.

Batoh si balí rodiče

A tak zkrátka došlo na jednodušší možné řešení. Bára s Pavlem se u dětí střídají v jednom bytě, aby měly holky Ronja a Rika své zázemí a nemusely pořád dokola cestovat. Mají společný byt, ve kterém všichni žijí - jen rodiče na střídačku. Někdy se tam dokonce potkají dohromady.

Jakkoliv by to někomu mohlo přijít zvláštní, Bára s Pavlem upřednostňují pohodlí a štěstí svých dětí před vším. A také zřejmě počítají s tím, že to nebude napořád. Holky jednou vyrostou, a pak si zase každý z nich půjde po svém…

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz