Hlavní obsah

Celebrity, které chtěly spáchat sebevraždu: Nakonec to dobře dopadlo

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Angelo Purgert – Vlastní dílo, CC BY-SA 4.0 via Wikimedia Commons

Život není vždycky pohádka, i to vědí české celebrity, na které je to občas příliš. A to kvůli nešťastné lásce, zdravotním problémům či jiným komplikacím. Kteří slavní chtěli spáchat sebevraždu, a proč?

Článek

Mahulena Bočanová

Před lety chtěla svůj život skokem z Nuselského mostu podle některých zdrojů ukončit herečka Mahulena Bočanová. Důvodem měl být rozchod s jejím tehdejším libanonským přítelem Ibrahimem Doraidem.

Mladou ženu to tolik bolelo, protože šlo o první velkou lásku. Nakonec prý od hrůzného činu zachránili mladou ženu dobří přátelé.

Igor Bareš

Na růžích ustláno nemá ani herec Igor Bareš, který za každou cenu působí klidným a vyrovnaným dojmem. Jenže, když mu bylo devatenáct let, tak skončil v protialkoholní léčebně, a tam se měl několikrát pokusit o demonstrativní sebevraždu.

„Vpadl jsem do velkého světa a dva roky jsem žil hodně rychle. Tak, že jsem dokonce skončil v protialkoholní léčebně,“ kál se herec.„Hodně mi pomohla rodina. Na manželce a dětech mi záleží nejvíc,“ dodal.

Marek Vašut

O sebevraždu se pokusil také Marek Vašut. Média to tehdy zjistila daleko dříve, než s tím vůbec vyšel ven. Své prohlášení podal tehdy prostřednictvím ČTK. Dne 6. června 2000 jsem se skutečně pod vlivem dlouhodobých neléčených depresí rozhodl odejít dobrovolně ze života.

Měl spolykat velké množství prášků. „Ta nemoc, které se nepřesně říká deprese, v mém případě vyžaduje kontinuální pravidelnou léčbu. Díky moderním medikamentům je to úplně v pohodě a máte to pod kontrolou,“ řekl a vyzval všechny, aby se nebáli s psychickými problémy obrátit na odborníka.

Jana Švandová

Herečka Jana Švandová přiznala, že když jí bylo 13 let, chtěla spáchat demonstrativní sebevraždu z nešťastné lásky. „Posílali jsme si pohledy s jedním Italem. Přišel na to tatínek, to byl voják, a ten pohled mi roztrhal, protože se bál, že by se provalilo, že si dcera píše s nějakým kontrarozvědčíkem, tátu by vyhodili. A zakázal mi to dělat,“ vzpomínala Jana v show 7 pádů Honzy Dědka.

Sestrám řekla, že se jde utopit a zmizela. Seděla u Labe asi dvě hodiny, pak ji našli, dostala pár facek a bylo.

Bára Basiková

Zpěvačka trpí od dětství depresemi, které i ji přivedly k myšlenkám na sebevraždu. Na to, že to na světě zabalí, pomýšlela dvakrát. Poprvé ještě tehdy, když neměla děti, podruhé jí děti zachránily. V hlavě měla, že tohle jim nemůže udělat. S temnými stavy se léčí také pomocí antidepresiv.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz