Hlavní obsah

Karel Gott málem svoji Ivanu nepotkal. O miminko se pokoušel s jinou

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Nextfoto / placená licence

Byl slavný, charismatický a gentlemanský - není divu, že ženy Karla Gotta milovaly a toužily alespoň chvíli spočinout v jeho blízkosti. Mnohým se to povedlo, další dostaly něco navíc - slavíkovo srdce. Která mu učarovala ještě před milovanou Ivanou?

Článek

V osmdesátých letech učarovala Karlo Gottovi krásná Martina Formanová, tehdy Zbořilová. Mladá spisovatelka ho uchvátila, když jí bylo 18 let. Jakmile odmaturovala, oznámila Gottovi, že si v Praze pronajala byt a začnou v něm společně bydlet. O tom ale zpěvák nechtěl prý ani slyšet.

Jak slyšel o svatbě, utíkal

Nenáviděl závazky a raději vycouval. Pak to ale dali znovu dohromady a zdálo se, že je to opravdu vážné. Až po letech Formanová přiznala, že se pokoušeli o miminko. „Já jsem nemohla otěhotnět. My jsme měli období, že jsme se o to pokoušeli. Čert ví, jak by se ten život dál odvíjel, kdyby to vyšlo,“ řekla.

Dohromady se stýkali deset let. Ona toužila po stálém partnerovi a rodině, on se to snažil za každou cenu udržet nezávazné. Šťastný nebyl zřejmě ani jeden. Formanová se však dlouho nechtěla vzdát myšlenky, že z milenky se stane nakonec manželkou. Nestala. V německých novinách se objevil článek, že si Gott rád užívá s více ženami najednou, Formanová začala žárlit a lásce byl konec.

Aby se rozptýlila, vyrazila do Ameriky za Milošem Formanem (†86). Chtěla, aby jí pomohl s diplomovou prací a ze začátku v tom snad ani neviděla žádnou naději na lásku. Ale jak už to bývá, tu člověk obvykle najde tam, kde ji vůbec nehledá. Zamilovali se do sebe a zůstali do konce života. Když se to Gott dozvěděl, řekl: „Šla přímo za papežem, co by také někde klepala na dveře.“

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz