Hlavní obsah

Tatínek Brodské říkal, že na to, aby si vzal život, se má moc rád. Pak se po večeři ozvala rána

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Nextfoto (licence zakoupena)

Otec herečky Terezy Brodské, geniální Vlastimil Brodský, byl charismatický herec. Dlouho bojoval s depresemi, na veřejnosti však vždy působil pozitivně a oplýval černým humorem. Uvnitř skrýval bolest, kterou nikdo neviděl.

Článek

Některé zdroje po smrti Vlastimila Brodského mluvily o tom, že on sám často hovořil o sebevraždě, ačkoliv se jí bál. Co ho pak k takovému kroku vedlo? Zdál se náhlý, jako by ho snad ani dlouho nerozmýšlel.

Brodský miloval divadla

Letos v dubnu to bylo 22 let, co geniální herec odešel. Na kontě měl desítky filmů i seriálů, hostoval na prknech Národního divadla, vůbec nejdéle si zamiloval to vinohradské. Před televizními kamerami se přitom objevil už v roce 1937.

S herečkou Janou Brejchovou měl dceru Terezu Brodskou, která svého tatínka dodnes velmi obdivuje. Z předchozího vztahu s baletkou Boženou má syna Marka.

Bojoval s depresemi

O depresi se v souvislosti s jeho osobou dlouho mluvilo. Snad nikoho ale nenapadlo, že je to natolik vážné, že herec ve svých 81 letech proti sobě obrátí zbraň. Noc předtím totiž ještě sešel s přáteli a povečeřeli spolu. Prý se dobře bavili a nikoho nenapadlo, co Brodský plánuje. Říkával totiž, že na to, aby si vzal život, se má moc rád.

Jeho kamarád Miroslav Čerbák od Brodského s manželkou odjížděl až tehdy, když herec usnul. Zůstal tam s ním však jeho řidič, který pak odjel na nákup. Když se po pár desítkách minut vracel, ozvala se střelná rána. Brodský byl mrtvý. Zemřel na své chalupě na Českolipsku.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz