Hlavní obsah
Lidé a společnost

Domy Agáty Hanychové: V prvním se nájemník pokusil o vraždu, u druhého ji podvedli při koupi pozemku

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Kredit: michal šula / CNC / Profimedia / placená licence

Modelka Agáta Hanychová našla svůj domov na pražském Suchdole, to se dnes už ví. Ještě předtím však pořídila dům v pražských Statenicích, který chvíli pronajímala. Jenže nájemník Jan S. měl v hlavě ďábelský plán a Hanychová pak plnou hlavu starostí.

Článek

Z pokusu o promyšlenou, úkladnou a předem naplánovanou vraždu se Jan S. zpovídal v roce 2010 před soudem. V únoru téhož roku se dopoledne v domě, který si v osadě Černý Vůl u obce Statenice pronajímal, pokusil zamordovat svoji přítelkyni Lucii. Mělo jít dokonce o spolužačku Agáty ze stejné školy.

Desítky bodných ran

Dnes již odsouzený muž svou vinu zprvu popíral, Agáta vypovídala u soudu a policejní vyšetřovatelé byli přesvědčení, že znají verzi, jak se celý incident odehrál. Do modelčina domu muž vylákal svou partnerku, a tam jí měl v koupelně zasadit 46 bodných ran, a způsobit jí další řezné rány.

Pobodaná žena přežila, podařilo se jí utéct oknem, a trvala na tom, že Jan S. je pachatelem. „Říkala jsem to hned lidem, kteří mě našli na ulici a zachraňovali mě. Bála jsem se, že umřu – a on by mohl zůstat neodhalen,“ vypověděla tehdy v soudní síni.

O tom, co se stalo, se Hanychová dozvěděla na letišti. Osudného dne byla ve Spojených státech. Tehdy měla svému nájemníkovi volat, co se děje, a on se tvářil, že nic netušil. Řekl, že je ve městě a do domu se vrátí. Nejdřív také tvrdil, že se jeho někdejší družka do domu vloupala. Našel ji prý ležet ve vaně se zavřenýma očima a pocákanou červenou tekutinou. Dle svých slov si myslel, že je to kečup, tak odešel a nic neřešil. Nakonec ho soud poslal do vězení na 17 let.

Foto: David Kundrát / CNC / Profimedia

Agáta Hanychová se dům nakonec rozhodla prodat / foto placená licence

Do domu se Agáta nastěhovala

Už měsíc od incidentu se psalo, že se Agáta Hanychová do domu hrůzy nastěhuje se svým těhdejším přítelem, motokrosvým závodníkem Janem Brabcem. „Není to na stálo. Dům jsem dala realitkám k prodeji. Stěhujeme se tam především proto, abychom dali dům pořádně do kupy,“ prozradila. To se jí nakonec povedlo.

„Kdyby ta ženská útok nepřežila, nikdy bych se tam zpátky nenastěhovala. Naštěstí to dopadlo dobře a holka je v pořádku. Až dům prodáme, chtěli bychom si koupit prostorný byt v novostavbě v blízkosti centra,“ říkala tehdy o domě, který tou dobou vlastnila čtyři roky. Žila však v pronajatém bytě v centru s kamarádkou Hankou Chymčákovou, kde provozovaly modelingovou agenturu. Tehdy věřila, že jí to s Brabcem vydrží, ale osud tomu chtěl jinak.

Starosti s druhým domem

Trable ji totiž čekaly i s druhým domem, který si pořídila kousek od své maminky Veroniky Žilkové. A to v dobách, které byly pro Agátu velmi turbulentní. Zhruba za rok od rozchodu s Brabcem se jí totiž v srpnu narodil syn Kryšpín, to už s tehdejším hráčem amerického fotbalu Mirkem Dopitou, rok a půl na to si brala herce Jakuba Prachaře, se kterým měla nakonec dceru Miu. Jenže jejich láska nevydržela, a když se rozváděli, museli se také dohodnout, komu připadne nový dům na Suchdole. Ten, kterými společnými silami postavili a Agátu stál veškeré nervy. Když tam totiž kdysi koupila pozemek, prodávající ji podvedli a neřekli, že na pozemku je stavební uzávěra. Musela si tak počkat skoro sedm let, než něco začne stavět.

A když už se tehdy stavět povedlo, musela dělat s Prachařem tolik kompromisů, že má v domě i materiál, který z duše nenávidí - beton. Dodnes tak dům nevypadá podle jejích představ, ačkoliv už si ho několik let mění k obrazu svému.

Kdo by si však pomyslel, že když Agáta konečně dostavěla, byl už klid, ten by se mýlil. Když Prachař odcházel, musela ho Agáta ještě vyplatit. Mluvilo se o částce převyšující čtyři miliony, kvůli kterým její maminka Veronika Žilková prodala rodinnou chalupu, aby na to dcera měla prostředky. Za jednou kapitolou tak zavřela dveře, a dnes v domku na okraji Prahy žije se třemi dětmi i současným svým druhým manželem Miroslavem Dopitou.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz