Hlavní obsah

Jana Bernášková oznámila rozvod s Rudolfem Merknerem. Drama se nekoná, na pivo chodí pořád

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Nextfoto / placená licence

Herečka Jana Bernášková na svém Instagramu v sobotu dopoledne oznámila, že šli s manželem Rudolfem Merknerem od sebe. Dlouho platili za jeden z nejstabilnějších párů českého showbyznysu, společně ale už nežijí delší dobu.

Článek

„Oba jsme se obohatili jeden druhým, oba jsme se milovali a smáli. Ale přišel čas, kdy se naše romantická láska přetvořila do hlubokého přátelství, a tím vždycky zůstane,“ překvapila herečka Jana Bernášková na svém Instagramu. S režisérem Rudolfem Merknerem platili za ideální pár, dokonce spolu dělali film Jak přežít svého muže, který se natočil podle knižní předlohy.

Není za tím nikdo třetí

„Byla to krásná jízda, která trvala patnáct let,“ rozněžnila se herečka, která zároveň všechny ujistila, že za jejich rozchodem není nikdo třetí. V poslední době média čas od času spekulovala, zda se herečka nevrací ke svému bývalému partnerovi Davidu Drábkovi, se kterým má dceru Justýnu. Ten byl pro Janu velkou láskou, navíc nedávno strávili společně i s dcerou Justýnou dovolenou v Americe. To si však přála mladá slečna k osmnáctým narozeninám, a pokud jí něco herečka „ráda dá“, jsou to dobré vztahy jejich rodičů.

Rozejít se je jednoduché, říkala herečka

S Merknerem má jedenáctiletého syna Theodora, pro Janu byl režisér pátou velkou láskou, jak sama říkala. V roce 2022 oslavili 10 let od svatby, což v českém showbyznyse není vůbec málo. „Klape nám to. Janičko, to je rozhovor do médií. Nemůžeš říkat, že máme krizi,“ řekl loni Merkner a mnozí si mysleli, že vtipkuje. Buď jak buď, na jeho slova evidentně došlo.

„Chvilkama nám to klape skvěle, chvilkama míň a zakopává se, ale to je přirozené. Podstata je v tom, že oba musejí chtít spolu jít dál. Rozejít se je jednoduché, ale jít společně cestou, to je velká výzva!“ dodala tehdy herečka. Dokonce podle Merknera napsala jednu postavu do svého filmu, zahrál si ho Marek Němec. Jejich cesta nebyla vždy jednoduchá, ale o to byla krásnější.

Foto: Nextfoto / placená licence

Jana Bernášková a její dcera Justýna Drábková

Každý svou cestou

„Jsme rodiče našich dětí a přátelé, spřízněné duše, které se nikdy neopustí. Jen je třeba teď jít každý svou cestou, na které se budeme stále navzájem podporovat. Protože není třeba odcházet v bolesti a zlobě,“ ukázala Bernášková znovu své velké srdce. „Zůstáváme přáteli a nadále klidně spolu chodíme na pivo nebo večeři,“ prozradila.

Ostatně, dobré vztahy má Bernášková i s bývalým partnerem Davidem Drábkem.

Vytoužené dítě

Se scenáristou a režisérem se herečka poznala na jednom večírku. Tam se dozvěděl, že má hrát v seriálu Vyprávěj, přidal si ji na Facebooku a přidal do přátel. Ona do něj „šťouchla“, začali si psát a za pár měsíců bylo první rande. Nakonec se vzali, čímž Merkner vyženil dceru Justýnku. Vytvořit si s ní vztah nebyl problém, je původní profesí učitel a jezdil na tábory jako vedoucí. Děti má rád.

Na to své si však musel počkat do 41 let. Nepotkal tu pravou a byl dlouho nemocný. Hrál ragby, zlomil si klíční kost, měl trombózy. Theodora si užíval a bude i nadále. Dobré „porozvodové“ vztahy jsou totiž výhrou nejen pro rodiče, ale hlavně pro děti.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz