Hlavní obsah
Lidé a společnost

Je Paulová nejstarší tanečnicí ve StarDance? Ani zdaleka ne, ve světě má konkurenci o 10 let starší

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: se souhlasem České televize

O herečce Janě Paulové se v poslední době stále častěji píše v souvislosti s jejím věkem - v Česku je totiž nejstarší tanečnicí ve StarDance, která se vydá na parket. Ve světě má ale konkurenci, která dokazuje, že nic není nemožné!

Článek

Ještě než začala Jana Paulová tvrdě trénovat, nechala si od lékařů zkontrolovat každý kousek těla. Aby věděla, že je v pořádku a může na sebe klást takovou zátěž. Mnohdy totiž slýchala, že ve svém věku nemůže soutěž vyhrát. Jenže Paulové je 69 let a jenom září. A dokonce už zhubla skoro 8 kilo!

Věk je jenom číslo, dokazují tanečnice

Důkaz bychom našli už na Slovensku. Tam totiž letos na jaře soutěžila Hana Gregorová, maminka hudebníka Ondřeje Brzobohatého. Show se tam jmenuje Let's Dance a také se psala, že Gregorová je vůbec nejstarší tanečnicí, kterou tam parket přivítal. Tehdy jí bylo 72 let. Ve světě jsou však ještě o chlup lepší!

Světová verze a předloha, ze které naše StarDance vychází, se jmenuje Strictly Come Dancing. Nejstarší účastnicí soutěže se stala Angela Rippon, která v roce 2023 soutěžila ve věku 79 let. Rippon, bývalá novinářka a moderátorka, překonala předchozí rekord Johnyho Balla, který soutěžil ve věku 74 let.

Chtěla inspirovat starší generaci

Angela se chtěla soutěže zúčastnit, aby všem ukázala, že věk není žádná překážka pro fyzickou a mentální zdatnost. Tímto krokem chtěla inspirovat starší generaci a zdůraznit, že nikdy není pozdě začít s něčím novým​. To se jí nepochybně povedlo.

Sice nevyhrála a skončila na osmém místě, ale měla obrovský úspěch u diváků. A to samé se pravděpodobně stane Paulové. Vzhledem k tomu, že jí do teď všichni spíše podceňují, může velmi překvapit. A jaké by to bylo krásné překvapení, kdyby si nakonec celou show „ukradla“ pro sebe.

Stát se to může. Diváci ji mají rádi, životem proplouvá bez skandálů a její role v Kameňáku se vryla divákům do srdce. A nejen tam. Marně bychom hledali roli, kde si paní Jana zahrála pořádnou mrchu, ačkoliv je klidně možné, že taková role existuje. Bude její neposkvrněná pověst zlatým lístkem do finále, věku navzdory? Je jen málo těch, kdo by jí takový úspěch nepřál!

Zdroj: autorský text, Instagram, bbc.com

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz