Hlavní obsah

Kdo je manžel Kristýny Ryšky: Scenáristu poslala k šípku a našla lásku u šéfa folklóru

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: JHPhoto / Česká editoriální fotografie / Profimedia / placená licence

Vypadá jako dáma, ale v seriálu Jedna rodina hraje rozpustilou učitelku, která si libuje v polyamorních vztazích. Ve skutečnosti je to maminka malého chlapečka, která našla lásku v Rožnově pod Radhoštěm. Kristýna Ryška se v životě rozhodně nenudí.

Článek

Seriál Zlatá labuť udělal z Kristýny Ryška hvězdu - mnozí si ji však budou pamatovat ještě jako Podzimkovou nebo Maléřovou. V Ulici hrála Theu a tehdy potkala svého prvního manžela Matěje Podzimka.

Podzimek si znovu našel herečku

Ten je dnes už hrdým tatínkem dvou holčiček, které má s herečkou Evou Podzimkovou, dříve Josefíkovou. A pořádný poprask Kristýna Ryška nedávno způsobila, když v jednom z rozhovorů prozradila, že bývalého muže nabádala, ať si nehledá další herečku. To jí nevyšlo, ale co se ví, dámy mají skvělý vztah a žádná nevraživost mezi nimi nepanuje.

Foto: Profimedia / placená licence

Podzimkovi dnes vychovávají dceru Lotu a Bertu

To samé má Kristýna i s Podzimkem. O tom ráda říkala, že je chytrý jako opice a vzhlížela k němu. Jejich seznámení přitom předcházel hec. S kreativním producentem Michalem Reitlerem se na vánočním večírku seriálu Ulice vsadili, že Kristýnu Podzimek nesbalí, protože na ni nemá. Podzimek si to nenechal líbit a šel do toho.

První okamžiky

„Přišinul se ke mně takový vlasatý týpek, který řekl: Ahoj, já jsem tvůj scenárista. A já si řekla: A tohle je jako co? A za čtrnáct dnů jsme spolu letěli do Paříže a už to jelo podle Matějova scénáře,“ vzpomínala Kristýna na jejich seznámení. „Rozumíte, holka z Moravy, potřebovala někde spát,“ dobíral si jí. Byla z toho láska a Kristýna rychle chytala „pražské móresy“.

Bydleli spolu i po rozvodu

„Normálně bych řekla TADY, ale už říkám SEM,“ přiznala herečka. “ Už si dokonce dává něco K pití a ne NA pití,“ vzpomínal Podzimek. Jenže jejich láska nevydržela. Manželství bylo bezdětné a rozvod nijak komplikovaný. Dokonce spolu ještě několik měsíců poté, co byli rozvedení, bydleli. A právě Matěj sehrál důležitou úlohu v hledání dalšího partnera pro Kristýnu.

Smutek prožili spolu

Blízcí jim radili, aby utnuli veškeré kontakty a smutek si každý prožil po svém. Jenže už tehdy možná Matěj s Kristýnou věděli, že herecká branže je malá, oba jsou vytíženými umělci a budou se potkávat. A tak to zvládli, jak nejlépe uměli. Kristýna se provdala tři roky po rozvodu znovu. „Bavili jsme se s Matějem o tom, kdo by se nám pro toho druhého líbil. Já jsem mu řekla, aby hlavně nebyl s žádnou herečkou, ale to se bohužel nestalo. Ale Evičku mám ráda, o to vůbec nejde,“ řekla v rozhovoru v show 7 pádů Honzy Dědka.„On mi řekl, že by si pro mě představoval Honzu, který byl v té době naším kamarádem. Honza byl mojí platonickou láskou už dávno, A já na to - ses zbláznil? Vždyť Honza žije strašně daleko, až v Rožnově!“ vzpomíná herečka. Osud to chtěl jinak, a na svatbu došlo v roce 2022.

Kde se seznámili

Nebyli si přitom úplně neznámí. Budoucí manželé se seznámili už před lety díky folklóru. Jenže Kristýna šla tehdy za štěstím a započala hereckou kariéru, zatímco Jan tancoval dál i během zaměstnání. Teď je mimo jiné vedoucím taneční složky souboru Radhošť.

Ve své generaci patřil Jan mezi nejlepší odzemkáře. Odzemek je valašský mužský sólový tanec.

Osudová láska

Dnes má s Janem syna Antonína a pendluje mezi Prahou a Rožnovem pod Radhoštěm, kde našla rodina svůj domov. Po boku manželky se však Jan příliš neobjevuje, a kdybyste hledali jejich fotky, najdete maximálně ty ze svatby. Je to nejen folklórista, podle některých zdrojů také ekonom.

Své manželce je velkou oporou - a že jí potřebuje. Nedávno si totiž znovu pořídila byt v Praze, aby měla během náročného natáčení kde přespávat. Sotva dotočila Zlatou labuť, skočila rovnýma nohama do Jedné rodiny. Do Prahy jezdila někdy až dvacetkrát do měsíce, a že je to několikahodinová cesta vlakem, to už si dávno zvykla.

Šla za láskou

„Vlakem sice jezdím ráda, ale když v něm sedím pošesté v jednom týdnu, už mi to přijde trochu moc,“ říkala už v době, kdy ztvárnila mazanou Irenu Maškovou. Jenže manželství s milovaným Janem obětovala i své pohodlí. Navíc se do Rožnova naplno přesunula během pandemie, a tak jí přišlo krásné, že v náročných chvílích nemusí být rodina v Praze. Byla těhotná a život v Beskydech byl mnohem příjemnější. S návratem pracovních povinností se to holt ukázalo jen trochu komplikovanější.

Přitom, už když šla za Podzimkem do Prahy, věděla, že jednou by se do toho milovaného Rožnova chtěla vrátit. Vyrůstala tam, zná všechna tajná zákoutí.

Syn jí často chybí

Bohužel to, co jsem asi trochu podcenila, je odloučení od syna. Když jedu do Prahy na otočku jako dneska, je to ještě dobré. Horší je, když jsem tu týden v kuse. To si pak říkám, jaké to bude mít následky. Ale třeba bude všechno v pohodě, protože hraní je moje profese, která mě baví a naplňuje. Doufám, že Toníček to vnímá stejně,“ přeje si vytížená herečka.

Manžel jí však žádná ultimáta nedává. Ani to, že musí zůstat v Rožnově, ani že musí bydlet v Praze. Příliš se neví, co Jan v Beskydech dělá, ale lze předpokládat, že ho tam drží i práce. „Možná se jednou do Prahy vydáme všichni, možná ne. Nejsme pod tlakem, necítíme tíhu definitivního rozhodnutí,“ nechává herečka případné stěhování otevřené. Syn se zdá naprosto „bez újmy“ dle slov herečky a ona je spokojená, že pro svou kariéru v rodině nachází oporu. Zdá se, že skutečně potkala pana Božského.

Zdroj: iDNES.cz, novinky.cz, autorský text

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz