Hlavní obsah
Lidé a společnost

Kdo je manželka Pavla Zedníčka: Brali se v Americe, děti nikdy neměli. Dodnes jsou jako hrdličky

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Česká editoriální fotografie / Profimedia / placená licence

Když se herec a moderátor Pavel Zedníček po letech rozhoupal k manželství s Hanou Kousalovou, oddal je na Floridě syn zpěváka Waldemara Matušky. Nic se mezi nimi ale vlastně nezměnilo.

Článek

Žili spolu 13 let, když je za přítomnosti přátel a nejbližších Waldemar Matuška mladší provedl u „vstupu do manželství“. Jejich láska přitom začala mnohem dříve. Poprvé se potkali na festivalu Hrnec smíchu v září 2003, a snad právě to jim předurčilo, že jejich společná cesta bude krásná, veselá a plná lásky.

Ačkoliv populární herec si občas rýpne, že má jeho žena učitelské sklony a každý den se jí něco nelíbí, on je v krizových situacích vždy absolutní kliďas. A to se líbí jí, klape jim to. Svatba u nich tak sice přišla pozdě, ale moc už toho nezměnila. Dávno platili za jeden z nejstabilnějších párů u nás.

Co je spojuje?

„Pavel mě dostal svojí povahou. Já jsem vždycky říkala, že nemůžu mít někoho, kdo má kníra a někoho, kdo je o moc starší než já. Bylo to takové pozvolné získávání. Máme společné zájmy a spojuje nás to, že nás nic nerozděluje. Jsme rádi, že jsme spolu,“ řekla noblesní moderátorka před lety pro iDNES.cz.

Podle Zedníčka je naopak spojuje odlišnost. Ona je pracovitá, vstává brzy a hned sedá k práci. On si rád přispí a udělá si pohodlí. Společně je však baví především cestovat, a tak není velkým překvapením, že jejich svatba proběhla právě za velkou louží.

Kdo je Hana Kousalová?

Pamatovat si ji můžete jako českou moderátorkou, působí však i na poli dramaturgie a scenáristiky. Někteří si ji mohou ještě pamatovat z pořadu Trní na TV Prima, stála však také u zrodu pořadu Zlatíčka na konkurenční televizi Nova.

Zamilovaný do ní byl Pavel Zedníček od začátku až po uši, se svatbou však otálel. Když se vraceli z New Yorku, pořád se jich na imigračním ptali, jestli jsou manželé. Ráno v letadle roznášela letuška kafe, a Pavel řekl: „Dáš si kafe, nebo čaj? A na Floridě by to šlo?“ Hana si z něj pak dělala legraci, že bude mít papíry jako pes, a když má pes papíry, má větší cenu. Tak bude jejich láska o to cennější. A je.

Rodina je pro něj důležitá

Na svatbu přijelo asi 40 přátel, kamarádi z Česka i rodina z Ameriky. Zedníčkův strýc měl tři dcery, a ty všechny emigrovaly do Ameriky. Za oceánem tak nachází své kořeny, a není s podivem, že si pro tak velký krok vybral právě toto místo.

  • Před Hanou si Pavel Zedníček vzal o tři roky starší tanečnici Tatianu Staudecherovou. Brali se v roce 1983, to už měla dceru Lucii, dnes známou herečku. Pavel ji dal své příjmení a přivedl do showbyznysu. Když manželství zkrachovalo, Lucie s ním veškerý kontakt utnula. Čas sice rány zahojil, ale jejich vztahy už nejsou tak vřelé, jako dřív.
  • Zedníček vlastní děti nikdy neměl, ani s první ženou, ani s druhou. Hana má z prvního manželství dceru Barboru.
Foto: Nextfoto / placená licence

Lucie Zedníčková s dcerou Amelii Pokornou Zedníčkovou

Manželka mu dopřává svobodu

Kdyby však někoho někdy zajímalo, jak bujaré bylo loučení se svobodou, toho by Zedníček zklamal. Podle něj Valaši říkají, že chlap, který se ožení, je ještě svobodnější. A manželka mu svobodu ráda dopřeje.

Než si vzala Pavla, manželství nevěřila. Jedno měla za sebou, rozvedla se po dvou letech, měla malou dceru. Začala moderovat pořad Trní, a všude kolem ní se rozpadaly vztahy. Lásce nevěřila. A možná v té době právem. Zkrátka potřebovala počkat na toho pravého, kterým se pro ni stal právě Zedníček. Pro mnoho jejich příznivců jsou dnes velkou inspirací. A kromě cestování je spojuje ještě jedna vášeň - jídlo. „Sežeru i číslo z baráku. Mám rád ostré, ale dostali mě v Mexiku, tam mi tekly slzy,“ prozradil herec se smíchem před časem v Českém rozhlase.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz