Hlavní obsah

Konec Prostřena je téměř jistý, Vydra to asi nevěděl. Ředitel Primy řekl, že je to unavený formát

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Profimedia / placená licence

Nejdřív se objevily spekulace, že v Prostřenu skončí Jana Boušková kvůli svému zdravotnímu stavu, pak že končí celý pořad. Václav Vydra se rozzlobil, zavolal produkci a prosil média, aby uklidnily diváky. Jenže všechno je zřejmě jinak.

Článek

Začíná to být velmi ožehavé veřejné tajemství - pořadu Prostřeno je zřejmě konec. „Formát Prostřeno! je už unavený. To je primární důvod, proč jsme se začali bavit o novém denním seriálu,“ prohlásil generální ředitel Primy Marek Singer na tiskové konferenci. Jeho slova citoval Blesk.cz.

Ze ZOO bude denní seriál

To přitom potvrzuje hned dvě spekulace, které si nějaký času už žijí ve veřejném životě svým životem. Fakt, že ZOO nekončí, jen si dává pauzu, už dávno tajemství není - na Instagramu tuto informaci prozradili už sami tvůrci. Říkalo se také, že by měl jít nový formát ZOO proti Ulici, což by z něj udělalo denní formát. I to nepřímo potvrdil Singer svými slovy.

A zdá se, že Prostřeno opravdu po tolika letech končí. Pořad to byl přitom velmi úspěšný. Na obrazovkách byl od března 2010 a jde o převzetí formátu Come Dine With Me z britské stanice Channel 4. Trefnými poznámkami pořad okořenila nejen Jana Boušková, ale také její manžel Václav Vydra.

Foto: Nextfoto / placená licence

Jana Boušková a Václav Vydra

Jak to bylo s Vydrou?

Přitom to byl právě Václav Vydra, který urputně vyvracel spekulace o tom, že by pořad Prostřeno končil. „Tak je pravda, že Janička je trošku zpomalená. Taky nám už není dvacet, ale normálně funguje,“ vyjádřil se ke zdraví své manželky.

„Prostřeno! se natáčí jednou za týden a dá se to naprosto v klidu zvládnout. Není to nic, co by Janu jakkoli zatěžovalo. Diváky tedy můžete uklidnit, že v pořadu uslyší dál jak mě, tak Janu,“ dodal. Navíc se svěřil, že volal na produkci a rozzlobil se, co to má všechno být. Informace o konci oblíbeného pořadu se všude valily jako lavina. A znovu diváky ujistil, že je vše v pořádku.

Možná se to nemělo vědět

Jenže je dost možné, že generální ředitel tuhle informaci řekl jen tak mezi řečí, a vlastně ani neměla zatím spatřit světlo světa. A také je možné, že to Vydra s Bouškovou zatím vůbec nevědí. I tak se jim bude zřejmě po patnácti letech velmi těžko odcházet. Vždyť už se dávno stalo Prostřeno nedílnou součástí jejich životů.

Ani diváci takovou změnu nemusí vnímat pozitivně, a může se stát, že pokud ze ZOO bude opravdu náhrada tak oblíbeného pořadu, který je na obrazovkách roky, bude to pro nový formát seriálu velmi hořký start, který nakonec neustojí. Jak už produkce jistě vědí, televizní divák umí být nelítostný…

Zdroj: autorský text

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz