Hlavní obsah

Konec Prostřena možná opravdu bude. V jeho čase půjde ZOO, má konkurovat Ulici

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Nextfoto / placená licence

Ačkoliv se už několik dní řeší, zda skončí pořad Prostřeno a jeden „z jeho hlasů“ Václav Vydra se dušoval, že rozhodně ne, všechno bude možná jinak. Blesk přišel s informací ze zákulisí, že by se seriál ZOO měl od ledna vysílat v čase Prostřena.

Článek

A to by mohlo znamenat, že Prostřeno úplně skončí. Včera přitom dával Václav Vydra vyjádření do médií, kde uklidňoval diváky, že ani on ani jeho manželka Jana Boušková s pořadem Prostřeno nekončí. Možná to ale neví zatím ani on.

Kde je pravda?

Na Blesk.cz se objevila zpráva s citací tajného zdroje, kdy by měl jít od ledna seriál ZOO proti konkurenční Ulici. To by však znamenalo, že ho budou dávat v čase, kdy má jít obvykle Prostřeno, které se vysílá každý den od šesti večer.

Tomu by odpovídaly i údajné důvody Pavly Tomicové, proč v natáčení seriálu ZOO nechtěla pokračovat. „Pavla měla obavy z časově náročného natáčení, které poznala, už když byla v Ulici. Nechtěla si nekonečným seriálem úplně svazovat ruce,“ citoval Blesk tajný zdroj. Pravdou je, že Tomicová léta hrála kadeřnici Simonu, a moc dobře ví, jaké to je, být součástí mýdlové opery. To je výraz pro žánr televizního seriálu, který se zabývá převážně mezilidskými vztahy a má mnohdy povahu nekonečného seriálu.

Diváci nebudou nadšení

„Volal jsem na produkci, tam to prý od rána nějak řeší. Je to naprostá blbost. Diváky můžete uklidnit, konec se nekoná,“ tvrdil Vydra. Jenže je dost možné, že o konci Prostřena zatím neví ani on sám. Teprve padla první klapka pokračování ZOO, diváci sotva viděli závěrečný díl o třech svatbách a produkce možná dává dohromady, jakým způsobem vlastně seriál nasadí.

Na druhou stranu začínají za chvíli Kamarádi, což je nový seriál kde si zahraje v hlavní roli David Gránský, Jan Komínek a Stázka Chocholatá. A právě ten má být vysílaný v čase ZOO. Nejsou informace o tom, kolik dílů budou Kamarádi mít, ale že by se vysílali jen do ledna, to by bylo zvláštní. Už teď totiž Prima založila k seriálu i sociální sítě, což obvykle dělá jen u těch projektů, které plánuje dlouhodobě. Pro ZOO tak v programu není místo, a nabízí se, že získá úplně jiný vysílací čas.

Televizní precedens

Mohlo by se tak jednat o půl až hodinové díly, které by se trochu lišily od toho, na co jsou diváci zvyklí. Otázkou je, zda tohle bude mít úspěch. Už dávno víme, že změny nese televizní divák špatně a neumí se jim přizpůsobovat - například, když skončila Ordinace v růžové zahradě, diváci prosili, aby se seriál vrátil. Tehdy Nova prosby vyslyšela, vrátila seriál jen na Voyo a schytala drsnou kritiku. Některé fanoušky si jistě udržel, protože se natáčí dodnes, ale už to není takový fenomén, jako tomu bylo dřív.

To samé by se mohlo stát se ZOO. Děj by se totiž měl přesunout také do prostředí soudní síně, a otázkou je, jak často se denní seriál bude jezdit natáčet do Dvora Králové. Přitom právě prostředí tamního safari je něco, co dělalo seriál tak jedinečným. Zdá se, že na Primě jsou zamýšlené velké změny a musíme si, holt, počkat, co produkce prozradí.

Zdroj: autorský text, blesk.cz, Instagram

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz