Hlavní obsah

Chýlková měla doma Rodena, ale tím pravým pro ni byl Kraus. Jana Krausová to měla naopak

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Kredit: David Kundrát / CNC / Profimedia / placená licence

Dnes už si mnozí vedle herečky Ivany Chýlkové nedovedou představit někoho jiného než moderátora Jana Krause. Kdysi však milovala Karla Rodena a Kras svou první manželku Janu. Když je zasáhnul Amorův šíp, tak si partnery tak trochu „vyměnili“.

Článek

Psal ses rok 1994 a Ivana Chýlková se potkala na natáčení filmu Trio s Janem Krausem. Možná jí tehdy ani nenapadlo, že před ní stojí její životní láska, partner a opora. Asi spíš naopak. „Když jsem ho viděla poprvé, byl to takovej malej skrček s velkým zadkem,“ vtipkovala.

Kraus to neměl jednoduché

Jenže Krausovi se podle všeho líbila hned. To Chýlkovou nechávalo chladnou, protože měl tehdy po svém boku manželku Janu Krausovou, úspěšnou herečku, kterou si mohou někteří pamatovat například ze seriálu Sedm schodů k moci. Momentálně také natáčí krimiseriál Případ tanečnice. A i Chýlková byla zadaná. Jejím partnerem byl charismatický herec Karel Roden.

Nakonec se však přeci jen dali dohromady. „Musel se hodně snažit, než mě nakonec přesvědčil. Pusu nezavřel, nikdo ho nepřekřičel a byl neuvěřitelně vtipnej,“ prozradila Chýlková. Nikoho tehdy nenapadlo, jak to skončí. Když to oznámili svým drahým polovičkám, žádnou bouře se nekonala. Přáli jim štěstí. Krausová s Rodenem se nakonec dali dohromady.

Foto: Nextfoto / placená licence

Jana Krausová a Karel Roden v roce 2013

Jdi, běž, ale neber mi rodinu

Musíte se oprostit od zraněnosti, že vás ten druhý zradil, když si našel někoho jiného. Pak teprve budete schopná pochopit, co má na té druhé rád. Tehdy jsem řekla Honzovi: „Dělej, co potřebuješ. Nemá cenu, abychom spolu žili naoko kvůli klukům. Jdi, regulérně, otevřeně, veřejně, ale neber mi rodinu.“ A tak jsme zůstali jedna rodina, jen trochu širší,“ svěřila se Jana Krausová, kolik velkorysosti v sobě v nelehké době našla. S Janem Krausem má dva syny, Adama a Davida. Rozchod tak nebyl nic jednoduchého.

Nejzajímavější je na mně Kraus

Ostatně, velké srdce jí zůstalo i o mnoho let poté. Klidně šla za bývalým mužem do jeho show, kde s ním vedla laskavý rozhovor plný společných zážitků - bez jakékoliv zášti či vzteku z dávné zrady. Zdá se, že se Krausovi povedlo, o co ho bývalá žena žádala. Rodinu jí skutečně nevzal. „Být součástí tak početné rodiny mi dává pocit bezpečí. Vím, že taková rodina je dneska vzácnost, proto jsem ráda, že do ní můžu patřit. Od té doby, když dělám rozhovor, tak je to vlastně jen o Krausovi a jeho rodině, které říkám samčinec. Dávno jsem pochopila, že na mně je vlastně nejzajímavější Kraus,“ smála se Chýlková.

Muži hodní obdivu

Dnes mají Chýlková a Kraus syna Jáchyma, Janě Krausové to s Rodenem nakonec nevyšlo. Děti spolu neměli. Dodnes ho však v rozhovorech chválí a považuje ho za velkého muže. I o Krausovi mluví s obdivem a respektem.

„Když lidi vědí, že musí jít od sebe a jinak to nejde, neznamená to, že se jeden druhému ztratí. Myslím, že je to úplně přirozené. Důležité je odpuštění, ne boj, a to nejen ve vztahu, ale ve všech sférách. Když s někým dvacet let žijete, jakoukoli negací byste ty roky života ztratila. Popřela byste sama sebe. To nejde,“ řekla Jana Krausová.

Ostatně, sama říká, že najít si nového partnera po Krausovi a Rodenovi není vůbec nic jednoduchého. Zatím je zřejmě sama, ale v rozhovoru prozradila, že je nové lásce otevřená. „Rozhodně nejsem rezignovaná. Jen si říkám, že je lepší žít si svůj svobodný život. Jsem svobodomyslný člověk,“ řekla v rozhovoru pro Marianne.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz