Hlavní obsah
Lidé a společnost

Pavel Kříž zahýbá manželce, psalo se v bulváru. Tou dobou byl už vdovec, jako omluvu chtěl miliony

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Profimedia (placená licence)

Jen málo který herec měl tolik fanynek jako milovaný Pavel Kříž z Básníků. O to větší překvapení bylo, že se slibně rozjeté kariéry vzdal, emigroval do Kanady a vystudoval tam psychoterapii. Návrat do rodné vlasti se mu však stal v mnohém osudným.

Článek

Štěpán Šafránek, hvězda osmdesátých let televizních obrazovek. A jeho představitel Pavel Kříž rovněž tak. Hercem chtěl být přitom už od dětství, táhlo ho to ale i k jiné profesi. Medicína. Jaké překvapení, že?

Velké rozhodnutí před revolucí

Sny si splnil oba. Nejenže se stal hvězdou filmového plátna, ale emigroval za oceán a usadil se v Kanadě. Tam vystudoval psychoterapii a v dalších letech začal pracovat v domově pro seniory. V Kanadě si pak našel také svoji velkou lásku Bonnie Glover. Není divu, že společně toužili po tom, aby založili rodinu.

Jenže v roce 1993 se režisér Dušan Klein rozhodl, že natočí čtvrtý díl Básníků. A k tomu potřeboval i hlavního hrdinku Šafránka. Herec neváhal, sbalil kufry a i se svou těhotnou partnerkou se vydal zpátky do Česka. Těšil se, že se vrátí na plac k těm, které dobře zná. Jenže během mezipřistání ve Frankfurtu Bonnie o svoje nenarozené dítě přišla. Tehdy se jí udělalo zle.

Psali, že zahýbá manželce

Bonnie se později vrátila do Kanady, kde pak zemřela. Z Kříže se tak stal vdovec, ale nikdo to nevěděl. Jenže jelikož o svém soukromí obvykle mlčí, o jeho strastech věděla jen hrstka nejbližších. „Nemluvím o části života, která se týká Kanady. Chráním si ji, protože to je to nejcennější, co mám,“ citoval ho portál Dotyk.cz.

Když si našel novou ženu, která mu byla velkou oporou, bulvár tehdy začal spekulovat, že je své manželce Bonnie nevěrný. Tou dobou už ale nežila. Kříž je zažaloval, vyhrál a jako odškodnění dostal 300 tisíc korun. Původně chtěl 2,4 milionu korun. Šlo o paní Jolanu, dnes Křížovou, která je pro média tak trochu paní Columbovou a drží se stejně jako její manžel stranou zájmu veřejnosti.

Zdroj: hn.cz, lidovky.cz, iDNES.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz