Hlavní obsah
Umění a zábava

Pohádka Pyšná princezna měla mít bizarní pokračování: Rozvedený král a dcera ve střídavé péči

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Profimedia (placená licence)

Milujete pohádku Pyšná princezna s Alenou Vránovou a Vladimírem Rážem? Pokud jste si někdy přáli pokračování, vězte, že skutečně vzniknout mělo. Bylo to o dvacet let později a děj byl tak trochu… Zvláštní.

Článek

Kultovní česká pohádka Pyšná princezna, která se stala jedním z nejoblíbenějších filmů v historii československé kinematografie, má za sebou nejen slavné uvedení, ale i málo známý příběh o uvažovaném pokračování. Že si neumíte představit, co by princezna Krasomila a její princ Miroslav mohli prožívat dál?

Romantice by byl konec

Přibližně dvacet let po premiéře této pohádky přišel režisér Bořivoj Zeman s nápadem na druhý díl, který by však některým tak trochu změnil pohled na původní romantický příběh.

V navrhovaném pokračování se Krasomila a Miroslav ocitají totiž ve zcela jiné životní situaci! Jejich vztah by se v tomto novém scénáři rozpadl. Po dvaceti letech manželství by byli rozvedení a museli by řešit komplikace spojené se střídavou péčí o jejich dceru. Zdá se to neuvěřitelné? Tím to ani zdaleka nekončí!

Prostý zahradník a samé problémy

Klíčovou zápletkou příběhu měla být láska jejich dcery k prostému zahradníkovi. Tento nápadník, na rozdíl od Miroslava v prvním díle, by byl skutečně zahradníkem z lidu a nikoli převlečeným králem. Zajímavým zvratem bylo, že tentokrát by to nebyla Krasomila, kdo by měl problém s neurozeným nápadníkem, ale král Miroslav, který by vztah své dcery odmítal přijmout.

I přes - mírně řečeno - zajímavý námět se tento druhý díl nikdy nenatočil. Zeman předložil scénář hlavním představitelům původní pohádky, Aleně Vránové a Vladimíru Rážovi, avšak ti jej jednoznačně, naštěstí, odmítli. Obávali se, že by tento příběh mohl poškodit úspěch a renomé původní pohádky, která si získala srdce diváků nejen v tehdejším Československu, ale i v zahraničí.

Zdroj: extra.cz, Česká televize, dotyk.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Vladimír Ráž

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz