Hlavní obsah
Lidé a společnost

S kým žije Dana Batulková: Po rozvodu s Prachařem našla lásku u mladšího režiséra Zajíce

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Nextfoto / placená licence

Sympatická herečka Dana Batulková ze seriálu Taneční se po boku partnera ve společnosti příliš neukazuje. Modří už vědí, že její láskou se stal o 12 let mladší divadelní ředitel Ondřej Zajíc. Zdá se, že na statku v Kolodějích je jí velkou oporou.

Článek

Nelehké období prožila herečka Dana Batulková ve chvíli, kdy ji opustil manžel David Prachař kvůli kolegyni Lindě Rybové. Ta byla tehdy s Batulkovou kamarádka, o to snad ta zrada bolela více. S Prachařem měli dvě děti - Jakuba a Marianu. Jenže tehdy zůstalo křehké herečce jen zlomené srdce.

Usmálo se na ni štěstí

To tehdy ještě nevěděla, že po kruté zradě, kterou dlouho nemohla překonat, přijde zasloužené vykoupení v podobě velké lásky. Do života jí vstoupil bývalý ředitel Městských divadel pražských Ondřej Zajíc, který byl o 12 let mladší. To sice nebránilo tomu, aby mezi nimi zahořela velká vášeň, ale Batulková o jejich vztahu párkrát pochybovala. Nechtěla mu být v životě překážkou.

„Já jsem se s ním vědomě chtěla rozejít, protože jsem si říkala, že blokuju něčí život. Mluvili jsme o tom, ale on mi řekl, proč to řeším já, že to je přece jeho problém. Že je tam, kde chce být, a ať se o to nestarám. Tak jsem to pustila z hlavy,“ svěřila se později. Podle všeho je za dobře i s její dcerou Marianou a synem Jakubem, kteří byli pro Batulkovou pochopitelně vždy velmi důležití. Dcera tam dodnes jezdí každoročně na celý prosinec, jak prozrazuje na svém Instagramu, když jsou Vánoce a společný čas si užívají.

Foto: Nextfoto / placená licence

Dnes už si Dana Batulková s Davidem Prachařem klidně zahraje. Například v seriálu Slunečná

Kdo je Ondřej Zajíc?

Televizním divákům možná pan neznámý, v divadelním světě je však Ondřej Zajíc vážený muž. Pochází z Ostravy a je vnukem Josefa Zajíce, divadelního režiséra a ředitele. Také synem Jana Zajíce, divadelního režiséra. Jeho matkou je pak Hana Zajícová, tajemnice divadla. Jaké překvapení, že ho to táhlo rovnou k divadlu.

Přesto na chvíli zaváhal, a šel po gymnáziu studovat Vysokou školu chemicko-technologickou. Jako bystrý a chytrý student by studium jistě zvládnul, ale k divadlu ho to táhlo přeci jen o něco více. A tak šel do Prahy studovat DAMU. Nebylo překvapivé, že se dal na obor režie a dramaturgie.

Později působil v divadle Rokoko, jako režisér také často hostoval v jiných divadlech - například v hradeckém Klicperově divadle, Moravském divadle v Olomouci, kladenském divadle nebo Divadelním Studiu Rubín. Potkat jste ho mohli i v Dejvickém divadle. Není divu, že se zamiloval právě do herečky.

Působil také jako ředitel Městských divadel pražských, aktuálně pracuje na komedii Dejte mi všichni pokoj, kterou uvede Divadlo Palace a premiéru bude mít v listopadu.

Bude se znovu vdávat?

Čas od času se objeví spekulace, zda herečka znovu neskočí do svazku manželského. Se Zajícem jsou spolu už 18 let. Zatím se však zdá, že se nic takového nechystá. Dokonce se nedávno mluvilo o jejich krizi, protože je dlouho společně nikdo neviděl. Důvodem měla být právě odmítnutá žádost o ruku, jak informovala média. Co je na tom však pravdy, to zůstalo záhadou. Na druhou stranu nelze říct, že by byli spolu za ta léta každý pátek na jiném večírku.

Velkou oporou je pro ni muž i při obstarávání statku v Kolodějích. Na ten je herečka velmi hrdá, protože v roce 2000, jen krátce po odchodu Prachaře od rodiny, vyhořel. Bylo to přitom už podruhé, poprvé se tak stalo ještě, než přišla Batulková na svět.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Seriál Taneční

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz