Hlavní obsah
Lidé a společnost

České matky samoživitelky: Plánková zažila zradu, Obermaierová zůstala sama na nemocného syna

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Profimedia (placená licence)

Zůstat na dítě sama? To není pro ženu žádný med. A co když vám za zády stojí paparazzi, kteří čekají na jakoukoliv senzaci? Tyhle známé ženy se musely poprat s osudovou změnou - a ustály to na jedničku.

Článek

Eva Burešová

Kauza, která hýbe Českem. Herečka Eva Burešová ze seriálu ZOO opakovaně tvrdí, že ji Michael Krásný opustil, sotva se malý synek narodil. Ona pak přijala roli v seriálu Slunečná a snažila se z plných sil uživit rodinu, která se jí rozpadla pod rukama. Povedlo se, dnes je z ní hvězda, kterou chtějí v každém seriálu a pořadu.

Něco ze strachu, který ji tehdy trýznil, v duši ale zůstalo. Když se jí narodil druhý syn, kterého má s kuchařem Přemkem Forejtem, pracovala pořád jako ďas. Bála se, že by snad znovu mohla skončit na holičkách a dělalo jí problém, aby Přemkovi uvěřila. Snad jí nezklame!

Foto: Nextfoto (placená licence)

Eva Burešová a Michael Krásný

Markéta Plánková

Před lety se herečka Markéta Plánková zamilovala během natáčení seriálu Rodinná pouta do herce Romana Štolpy. Jenže ten jí brzy udělal ze života peklo. Jeden čas utápěl svá trápení na dně sklenky, a co víc - byl ženatý. Jejich lásku neutužilo ani Markétino těhotenství, a tak zničehonic skončila s dcerou Agátou na vše sama.

Kdyby se nevrhla naplno do práce, žila by s miminkem na ulici. Do divadla docházela s kočárkem, hlídal tehdy každý - Jiří Schmitzer i Jiří Lábus. Půl roku po porodu ji navíc naplno pohltila práce v seriálu Ordinace v růžové zahradě a sáhla si na dno. V ateliérech byla celé dny, občas měla večer ještě představení v divadle. Dceru si od chůvy přebírala až v deset večer, do jedné v noci se učila texty, v pět ráno vstávala znovu na natáčení. Někdy se s Agátou neviděly skoro celý měsíc. A když jí chůva volala do divadla, že udělala svůj první krok, herečka u toho nebyla a na jevišti se rozplakala.

Oporu našla až v televizním reportérovi Danielu Častvajovi, za kterého se vdala a mají spolu dceru Julii. Dlouho byla s dětmi doma, manžel se o vše postaral a nemohla si to vynachválit. Konečně si trochu odpočinula a nabrala síly. Jenže ani s ním to nakonec nevyšlo a nedávno oznámili rozvod.

Gabriela Partyšová

Když se začalo šuškat o tom, že má tehdejší manžel moderátorky Gabriely Partyšové Josef Kokta poměr se sotva plnoletou Ornellou, jeho manželka věřila, že to brzy přejde. Fakt, že mají dnes tři děti, momentálně si užívají luxusní dovolenou v Řecku a jsou dokonale šťastní, však svědčí o opaku.

Kokta tehdy tvrdil novinám, že si Ornella dělá jen reklamu, Ornella, že na Floridě dostal od Partyšové pořádný „kouř“ a jejich láska mezi nimi nadělala pěknou neplechu. Prý tehdy Partyšová argumentovala jejich synem Kristiánem, který je dnes už dospělý muž. Na toho zůstala nakonec moderátorka sama, Kokta za Ornellou odešel, a dokonce nakonec Gabriela změnila synovi příjmení. Prý, aby ho ve škole nešikanovali.

Lucie Borhyová

S řeckým podnikatelem Nikem Papadakisem se moderátorka poznala v Řecku na focení, kde přeskočila okamžitě jiskra. Byl to pro ni „pan Božský“, o kterém každému s nadšením vyprávěla. Dědic sítě řeckých luxusních hotelů si moderátorku získal. Myslela si, že je to na celý život, a proto šla do jejich vztahu po hlavě. Jenže, když krátce po seznámení otěhotněla, místo slunného Řecka a svatebních zvonů ji čekal pořádný šok.

Papadakis se s ní tehdy rozešel ještě před narozením syna Lucase. Pak to sice ještě zkoušeli znovu, a dokonce se zasnoubili. Dvakrát ale svatbu zrušili, dalšího potomka neplánovali a rodinu nezachránili. Pro Borhyovou to bylo asi nejbolestivější zklamání, které ve svém životě zažila. „Vycházíme ale výborně. Jsme přátelé, kteří spolu mají a vychovávají krásného syna,“ nechala se po rozchodu slyšet Borhyová. Podobně na tom byla i s kolegou Michalem Hrdličkou, se kterým má dceru Lindu. Zasnoubili se, ale nevyšlo to a velmi brzy byl lásce konec. Dnes má vedle sebe Borhyová právníka Michala Smečku, se kterým to prý klape na jedničku.

Lucie Vondráčková

Rodině a životu v Kanadě obětovala tehdy herečka Lucie Vondráčková ze seriálu Ulice vše. Jenže to nestačilo. Najednou se začalo mluvit o tenistce Lucii Šafářové, a ta se stále dokola dušovala, že nemá s koncem jejich manželství vůbec nic společného. Jenže hokejista Tomáš Plekanec měl oči jen pro ni, jenže zatímco se Vondráčková z kanadské vily měla přesunout do skromného domku na Kladně, Plekanec se svou novou láskou stavěl nové sídlo ve velmi prestižní lokalitě. Mnoho lidí mu tak vyčítalo, že své bývalé ženě a dětem neumožňuje žít ve větším komfortu.

Vondráčková s Plekancem se nakonec dohodli, že hádky utnou kvůli dětem, a došli ke vzájemnému kompromisu. Dokonce i synové Matyáš a Adam jeho novou lásku nakonec vzali. Tenistka si pochvalovala, že jí říkají teta Šafi, a když porodila Plekancovi další děti, Vondráčková jí dokonce gratulovala. Dodnes sice o jejich vztazích mluví herečka chladně, do zelí si však tyhle dvě dávno nelezou a zkrátka se smířily, jak to dopadlo. Až do chvíle, než nazpívala Vondráčková písničku Rekordérka, kde Plekancovi vyčetla, že mu dláždila cestu k úspěchu, svoji kariéru poslala ke dnu a bylo to k ničemu.

Jaroslava Obermaierová

Hvězda seriálu Ulice zůstala na syna Jaroslava sama. Ten je nemocný, má problémy s dýcháním a psychické obtíže. Herečka Jaroslava Obermaierová na něj byla takřka vždy sama, s násilnickým manželem se rozešla, když byl synovi rok.

Pomáhat ji tou dobou nemohla ani matka, která zemřela těsně před narozením. Dnes spolu žijí na chalupě u Zruče, kterou na něj herečka přepsala. „Stejně by mu to jednou připadlo, tak jsem chtěla, aby se o barák naučil starat. Převedla jsem na něj i veškeré energie a všechno kolem,“ vysvětlila pro deník AhaOnline.cz.

Marta Kubišová

Když se zpěvačce Martě Kubišové narodila dcera Jana, myslela si, že ji vedle režiséra Jana Moravce čeká dokonalé štěstí. Jenže dva roky poté zůstala na dcerku sama.

„Na období samoživitelky si pamatuji velmi dobře. Na to totiž nelze zapomenout. Já tomu říkám období, kdy se život odehrává s vrtulí za zadkem. Protože ta ženská samotná, když má uvařit, vyprat, připravit dítě do školy nebo do školky, prostě nemá čas na sebe. Ten život kolem vás frčí takovým tempem, že nemáte čas se zamýšlet nad tím, co se děje, a pojmenovávat to,“ řekla zpěvačka. Když pak viděla, že to vše navzdory těžkým chvílím zvládla, hruď se jí dmula pýchou.

Lejla Abbasová

Mámy samoživitelky byly pro Lejlu Abbasovou vždycky hrdinky. Už proto, že i její maminka se o ni starala sama. A jediné, co si kráska přála, bylo nedopadnout stejně. Nepovedlo se.

Partnerství s hudebníkem Michaelem Kocábem bylo pod tak silným mediálním tlakem, že se rozpadlo. Abbasová se pak starala o jejich syna Davida.

Yvetta Blanarovičová

Nestárne, vypadá fantasticky a pořád má úsměv na tváři. Myslíte, že to takhle bylo vždy? Bohužel ne. Když si vzala herce Pavla Tomana a narodil se jim syn Matyáš, jen sotva ji napadlo, že se budou pár let nato rozvádět.

Yvettě pak nastaly krušné chvíle. Někdy neměla dokonce ani na jídlo, a snad si tu dokonce přála nebýt. Díky bohu přišla nabídka malého, ale šikovného čertíka v pohádce Princezně ze mlejna. A od té doby se nabídky jen hrnuly!

Dagmar Havlová

Za prvního manžela si vzala bývalá první dáma hlasatele Radvíta Nováka.Jejich manželství se ale rozpadlo už po pěti letech. Měli spolu však dceru Ninu, a Havlová pak zůstala na výchovu holčičky v podstatě sama.

Nedávno tak podpořila iniciativu pro matky samoživitelky a dala najevo, že moc dobře ví, jak nelehký je tohle úděl.

Sabina Laurinová

I krásná Sabina Laurinová okusila, jak hořký život může být. Dnes už dospělou dceru Valentýnu má s rockerem Pepou Vojtkem z Kabátů, vztah jim ale nevyšel, když se zamiloval do jiné

Foto: Profimedia (placená licence)

Sabina Laurinová snad nestárne!

Se stomatologem Karlem Kameníkem má Sabina dcerku Maju, ani tenhle vztah nebyl však ten pravý. K oltáři nikdy nedošla a stále čeká, kdy se objeví ten pan dokonalý. Snad už brzy!

Michaela Maurerová

Vzala si podnikatele Milana Kožíška s velkou slávou, narodila se jim krásná dvojčata. Jenže když sexy zrzku načapali novináři při vroucném polibku s producentem, lásky byl konec.

Maurerová se tehdy snažila obhájit tím, že jeden polibek není na rozpad rodiny, ale nepomohlo to. Dnes je šťastná vedle surfaře, se kterým má dceru Emmu, prošla si ale krušným obdobím, kdy se musela snažit ze všech sil, aby rodinu zajistila.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz