Hlavní obsah

StarDance uvádí Kostková s Ebenem už 18 let, loni chtěla skončit. Díky bohu, že to neudělala

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Nextfoto / placená licence

Už za dva týdny se znovu rozsvítí parket na holešovickém Výstavišti, a nové taneční páry se představí divákům. Show StarDance patří dlouhodobě k těm nejoblíbenějším na televizních obrazovkách. A bez Marka Ebena a Terezy Kostkové by to nebylo ono.

Článek

Letos se mohou diváci těšit na herce Filipa Blažka a Adrianu Maškovou, herečku Martu Dancingerovou a Martina Prágra, kuchařku „Chili“ Ta Thuy Dung a Jakuba Mazůcha, spisovatele Patrika Hartla a Terezu Pruckovou, herce Oskara Hese a Kateřinu Bartuněk Hrstkovou, mistryně světa v bojových sportech Martina Ptáčková s Dominikem Vodičkou, paraolympionika Jiřího Ježka s Lenkou Norou Návorkovou, herečku Janu Paulovou s Robinem Ondráčkem. Ale co hlavní moderátorské duo?

Skončí Kostková jako Chlopčík?

Hned po konci loňské řady začala „půlka moderátorské dvojice“ Tereza Kostková v rozhovorech naznačovat, že po tak dlouhém působení v jednom pořadu by umělec měl vědět, kdy je vhodný čas odejít. „V naší profesi je strašně důležitý umět některé věci včas pustit. A musím říct, že o tom seriózně už léta přemýšlím, že chci tenhle moment poznat. Mění se doba, mění se koncept, měníš se ty,“ řekla v pořadu Na kafeečko s Miluší Bittnerovou. Naznačovala tak, že by diváci měli být připraveni na změny v osvědčené moderátorské sestavě.

Blesk totiž loni přinesl informaci, že musela Kostková v České televizi na kobereček, protože řekla před 22. hodinou v televizním pořadu slovo „svině“. Stalo se tak ve chvíli, kdy se rozhodovalo, jestli vypadne zpěvačka Tereza Mašková nebo cukrář Josef Maršálek. „Taková svině nejsem, abych začínala od příjmení,“ zaznělo tehdy. Nutno říct, že takové výrazy už léta zaznívají například v seriálech vcelku běžně - a to klidně před pomyslnou 22. hodinou, která má být hranicí, kdy se na televizi koukají ještě děti.

Když pak opustil StarDance ze dne na den obávaný kat Zdeněk Chlopčík a následoval ho hlavní choreograf Marek Zelinka, zdálo se, že budou na Kavčích horách padat hlavy. Terezy Kostkové se to ale nedotklo.

Bouřili by se diváci?

Ačkliv sama Kostková si zřejmě uvědomuje, že už roky setrvává na jednom místě, pro diváky je stálicí - a pro mnohé srdeční záležitostí. Však si ještě někteří pamatují první série, kdy si s Markem Ebenem vykali a vše bylo zahaleno do takové „starosvětskosti“. To byl pořad StarDance určen zejména starším ročníkům, kteří si rádi užili nějaké té klasiky.

Dnes se už tvůrci soustředí i na Gen Z a Y, do hvězdné osmičky dávají influencery i lidi známé ze sociálních sítí, tanečníci mají silné Instagramy - například Martin Prágr na začátku roku zamířil do show Survivor na konkurenční televizi, aby usiloval o titul posledního přeživšího. Ani tak by to ale bez Terezy Kostkové nemělo smysl. Pokud o tom na Praze 4 jen na mžik uvažovali, díky bohu, že si to nakonec rozmysleli! Kostková s Ebenem už se stali takřka synonymem k show StarDance. A pokud je někdy bude chtít televize vyměnit nebo se rozhodnou odejít sami, bude mít produkce sakra těžkou hlavu.

Zdroj: blesk.cz, Česká televize

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz