Hlavní obsah
Lidé a společnost

Zpěvák Stanislav Hložek ztrátu syna nikdy nepřekonal

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Profimedia (licence zakoupena)

Osudové ženy ve svém životě potkal zpěvák Stanislav Hložek dvě, Danu a Alenu. S tou první má dceru Danu a syna Standu, jejich láska ale nevydržela. I s krásnou Alenou se dočkal rozšíření rodiny. Předcházela tomu však tragédie.

Článek

Pokud si chcete přečíst nějaké ty tajné nebo pikantní informace ze života legendárního zpěváka Stanislava Hložka, najdete je v jeho biografii Zběsilé osmdesátky, kde vzpomíná také na rozvod se svojí první ženou Danou. Tu velmi miloval, ačkoliv jejich soužití nebylo bezproblémové, a nakonec skončilo rozvodem. Z jeho slov jako by se zdálo, že si to dává za vinu.

„Na to, že jsem se oženil ještě na střední škole a ve stejném věku byla i má žena, vydrželo naše manželství dlouho, i když bylo velmi problematické,“ citoval Hložka web Lifee.cz.

Foto: Profimedia

Stanislav Hložek se synem Matyášem

Odcizení nedokázali překonat

S první manželkou měli totiž velmi rozdílné povahy, a tak bylo občas o zábavu postaráno. Hložek tehdy často koncertoval, vydělával peníze. Jenže doma byl málo, všechno bylo na manželce, a i když vydělával peníze, nestačilo to.

Jejich manželství se tehdy ještě snažili zachránit tím, že zpěvák přesvědčil svou ženu, aby se za ním z Moravy přestěhovala do Prahy. Jenže ani to nezměnilo velké odcizení. A tak byl lásce konec. S dětmi, které měl, si udržel krásné vztahy, a snad to všem nakonec i ulehčilo, že konečně doma nebylo dusno.

Podruhé našel tu pravou

Osudovou lásku našel u produkční Aleny, která mu jednou zavolala a on věděl, že mluví s nádhernou ženou. Prý ho uchvátil její hlas. První těhotenství ale provázela tragédie. Byli spolu na vystoupení v Jihlavě, paní Alence se ale udělalo špatně odvezli ji do porodnice.

Narodil se jim chlapeček Lukášek, ale neměl jednu vyvinutou plíci. „V Jihlavě neměli potřebné vybavení, převezli ho do Brna a tam zemřel,“ řekl Hložek. „Byla to hrozná rána pro nás oba a od té doby nerad jezdím do Jihlavy, i když tohle město vůbec za nic nemůže. Dělal jsem všechno pro to, aby se z toho moje žena dostala, tak jsem některé věci zlehčoval.“

Jednoduché to pro ně nebylo, se svými bolestmi se musel vyrovnat sám. Syn Matyáš jim nakonec byl největší odměnou. Z mladého muže je dnes vítěz soutěže Muž roku 2017 a fušuje také do muziky. Rád prý říká, že jde v otcových stopách.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Stanislav Hložek
Matyáš Hložek

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz