Hlavní obsah
Lidé a společnost

Štěpán Benoni chtěl dříve do armády. Teď je strážce parku a s manželkou vede na Šumavě druhý život

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Profimedia (placená licence)

Je jednou z největších hvězd seriálu Zoo, jako herec se ale dlouho neviděl. Tajemný Štěpán Benoni snil o armádě, toužil po dětech a rodinném životě. Splnil se mu zatím jen zlomek z toho všeho.

Článek

Některé fanynky si dodnes myslí, že je Štěpán Benoni volný a hledá tu pravou. Kdepak! Doma má krásnou manželku, slovenskou herečku Vladimíru Benoni, se kterou si pořídil srub na Šumavě. Tam našel svou druhou pracovní lásku.

Je příbuzný s hvězdou seriálu Ulice

O své soukromí mluví herec jen velmi málo, a tak není divu, že se příliš neví, že je ženatým mužem - a to už od roku 2013. Jeho sestřenicí je hvězda seriálu UliceEliška a Damián Anežka Rusevová, se kterou by ho na první pohled nikdy nespojil.

Svou druhou lásku našel ale Štěpán na Šumavě. „Využil jsem covidové pauzy, abych si splnil svůj dlouholetý sen. Doučil jsem se potřebné a zvládl zkoušky na strážce národního parku, kterého teď během každého volna dělám jako dobrovolník. Mám tedy ještě svůj druhý život, což mi ohromně vyhovuje,“ prozradil.

„V podstatě je ze mě to, co byl dřív veřejný činitel, dnes úřední osoba. To znamená, že mám skutečně legitimaci, odznak, a po konzultaci s vedením parku si vyberu nějaký úsek na chráněné krajinné oblasti a tam chodím, hlídám, kontroluji a radím turistům. Je to informační a strážní služba. Dohlížíte na to, že se neporušuje zákon 114/1992 Sb. Zákon o ochraně přírody a krajiny,“ napověděl fanouškům, kde ho mohou potkat.

Národní park Šumava je jedním z nejvýznamnějších a nejkrásnějších přírodních území České republiky. Rozkládá se na jihozápadě Čech podél hranice s Německem a Rakouskem a je součástí širšího území zvaného šumavské lesy, které zahrnují také Bavorský les v Německu. Park je známý svou rozmanitou přírodou, hlubokými lesy, rašeliništi, horskými loukami a čistými ledovcovými jezery. Byl oficiálně vyhlášen 20. března 1991 s cílem chránit a zachovat jedinečné přírodní bohatství tohoto regionu. Je také největším národním parkem v České republice, s rozlohou přibližně 680 km². Park se rozkládá v nadmořské výšce od 600 do 1378 metrů (nejvyšší bod je Plechý), což vytváří ideální podmínky pro ekosystémy a bohatou biodiverzitu.

O kariéře v armádě snil dlouhá léta

Kdyby nebyl herec, zřejmě bychom ho potkali v armádě. O tom snil tak dlouho, ačkoliv si to nakonecc nikdy nesplnil. Miluje totiž řád, který mu herectví nedopřává. „Pro vstup do armády se člověk musí rozhodnout velmi brzo a obětovat tomu všechno. U mě je to asi jen nadšení. I když nevylučuju, že možná vstoupím do aktivních záloh. O tom přemýšlím už dlouho a myslím si, že toho bych ještě pořád schopný byl,“ prozradil v roce 2022 v rozhovoru pro iDNES. Zda si ale svůj sen splnil, to je velká neznámá.

Benoni je totiž takový tajnůstkář, že se čas od času spekuluje, jestli už dávno nemá potomky, které před veřejností tají. Děti si totiž vždy přál, nedávno oslavil krásné čtyřicáté narozeniny a šumavský srub, kde našli s manželkou svůj domov, se zdá takřka ideální pro založení rodiny. To z něj ale pravděpodobně nedostanete. Důležité je, že jsou zřejmě v životě šťastní, ačkoliv Vladimíra nemá manžela doma tak často, jak by si přála.

„Je fakt, že se snažím organizovat si práci co nejvíc k sobě. Ideální pro mě je, že týden pracuji od rána do noci – přes den točím seriály, večer hraju divadlo, a když mám pár dnů volno, jedu domů za manželkou. A když mám volna ještě víc, můžu se věnovat své druhé vášni,“ uzavírá.

Zdroj: autorský článek, iDNES.cz, npsumava.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz