Hlavní obsah
Názory a úvahy

Duchovno a manipulace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Tamy

Světlo nad městem

Světlo proniká k lidem, ale musíme žít podle sebe, ne podle a přání jiných. Napřed informace, potom názor, ne obráceně.

Článek

V dnešních časech máme problém, který je úplně nový.

Problémem je duchovno, léčitelství a ezo, zvlášť, když musíte podporovat své vlastní dospělé dítě, které tomu všemu úplně propadlo. Co s tím, když vás od malička vedli k tomu, že pověrčivost, víra a i Bůh nejsou žádoucí, že škodí.

Vaše vlastní dítě vás přijde léčit z neduhů, které doktory ve skutečnosti ani moc nezajímají, nemají na vás čas, ani náladu. Léčba zaříkáváním, přenosem myšlenek, léčba virgulí, kartami, kameny, dokonce dotykem a modlitbou. Prostě z vás samotných křičí NE, NE, NE, dejte mi s tím lidičky, pokoj. Takovou „léčbu“ nechci !

Jenže to nejsou nějaké lidičky, je to váš zoufalý syn a vy jste zoufalá matka takto zpracovaného syna. Váš vlastní syn si tyto kurzy léčitelství dokonce kupuje, jezdí i do Ruska na semináře všelijakých přednášejících, chválí ho tam a tím jeho sebedůvěra roste a roste. Nikdo se mu nesmí postavit, nikdo nesmí říct, co si myslí, stal se z něho malý manipulátor. Je vaší povinností ho podpořit a souhlasit. Musíte se nechat definitivně vyléčit, vyskočit na čerstvě uzdravené nohy a uběhnout maraton. Je to jen otázka vůle a modlitby. Dokonce vám oznámí, že nejste jeho matka, přestože jste zapsaná v rodném listě, je to prý jen kus papíru o ničem, a ten si může pořídit každý.

Říká tomu osobní duchovní růst, bohužel si zničil manželství, ztratil rodinu a už nemá ani domov. Bydlí v dřevěné sauně, bez vody a elektřiny, kterou si kdysi s manželkou postavil. Ještě nedávno byl velmi šikovný a žádaný řemeslník. Stavěl lidem domy. Pak začal osahávat lidi, aby je vyléčil z různých chorob. Jenže to přeskočilo přirozeně na sex, a to se samozřejmě nelíbilo jeho stárnoucí manželce. Našla si jiného, který nepotřebuje takový duchovní růst. Nenutí ji, aby hodiny meditovala, neosahává ji a nemává nad ní virgulí.

Jeho dcery mu ošklivě nadávají , ale on si myslí, že utrpení je důležitá součást lidského života a jeho kvality. Utrpení je potřebné k tomu, aby se stal VIP člověk. Proto je lepší než ostatní lidé, je ve vyšším levelu. To, že ho nikdo nechápe, je pro kvalitu utrpení velmi důležité, skoro jako tolik jako nenosit boty či 40 dní nejíst a nepít.

V minulém režimu by ho léčili na psychiatrii, dnes to tak nefunguje. Je přece v dnešních časech normální, že člověk něčemu věří, má na to právo.

Bohužel nemá právo nechtěnou manipulací ničit lidi okolo sebe . Není svatý mesiáš, i když si to tolik přeje. Bohužel jsem jeho matka a jsem na opačné straně takové filosofie a musím je čekat, jak to dopadne.

Co myslíte?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Další články autora

Doporučované

Načítám