Hlavní obsah
Lidé a společnost

Bohdalová prošla peklem. Lži, nevěra a vydržela i Brzobohatého facku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Wikimedia Commons/CC BY-SA 4.0 Deed/David Sedlecký

Neměla vždy na růžích ustláno

Dvě manželství, která nemohla být odlišnější. Z prvním expartnerem zůstala Jiřina Bohdalová v přátelském styku, naopak tomu druhému nemohla dlouho přijít na jméno. Nutno říct, že právem.

Článek

Už desítky let rozdává Jiřina Bohdalová radost a energii, mnoho lidí ji miluje nejen kvůli jejím nezapomenutelným rolím. V soukromá si však legendární herečka často „užila“ své a do smíchu jí rozhodně nebylo. Dvě manželství, zlomené srdce a do třetí veselky už raději nikdy nešla. Nikdo se jí asi nemůže divit.

Nejprve pohoda, pak divočina

Jejím prvním manželem byl slavný geolog Břetislav Staš, se kterým má dceru Simonu Stašovou. Ta šla v maminčiných stopách a také se stala herečkou. Jejich vztah se ale podle všeho stal nudným, ničím už se nemohli překvapit. Dohodli se tedy na rozvodu, rozešli se však jako přátelé a zůstali ve spojení nejen kvůli společnému dítěti. Staš byl zkrátka gentleman každým coulem a o rodinu se staral i poté, co už společně nežili.

Chvíli po rozvodu se Bohdalová bláznivě zamilovala do charismatického Radoslava Brzobohatého, kterému už v té době ležely ženy u nohou. Často se říká, že jejich následné manželství bylo hodně divoké, herečka prý na partnera žárlila a měla ho hlídat téměř na každém kroku.

Herecký koncert

Partneři se spolu objevili v několika filmech, tím nejznámějším je asi snímek Ucho z roku 1970, kde oba doslova zářili. Režisér Kachyňa později v jednom rozhovoru přiznal, že už na castingu byli prostě nejlepší. Brzobohatý zase tvrdil, že Bohdalová dostala roli proto, že jako jediná vydržela jeho facku. Buď, jak buď, na jejich herecký koncert se dodnes vzpomíná.

Zatímco „na place“ jim to ladilo, v soukromí už to tak žhavé nebylo. Přes všechny jejich peripetie však byla Bohdalová opravdu zamilovaná, to ale nestačilo. Manželství se po dvanácti letech rozpadlo. Brzobohatý odjel v roce 1980 točit film Noční jezdci do Tater, kde potkal uhrančivou Hanu Gregorovou.

Okouzlila ho uhrančivá kráska

Herečka Brzobohatému naprosto zamotala hlavu. Dlouho se však stýkali, aniž by Bohdalová cokoli tušila. Později vzpomínala, že proto se na herce zlobila nejvíc všichni věděli, že ji podvádí, jen ona ne. Pravdou je, že Brzobohatý se nejprve citům bránil, než kouzlu Gregorové podlehl. To ale nic nemění na tom, že za svou milenkou jezdil tajně pod různými záminkami.

I když měla Bohdalová jakési tušení, Brzobohatému věřila do poslední chvíle. Vlastně až do té doby, než od ní odešel. Dlouho mu pak nemohla zradu odpustit. Odmítala s ním točit filmy, v její přítomnosti se nesmělo říkat jeho jméno. Nakonec se sešli ve snímku Vrásky z Lásky těsně před tím, než Brzobohatý zemřel.

Potřetí už ne

Na další svatbu už však Bohdalová neměla sílu a zřejmě ani přesvědčení, že by to mohlo vyjít. Vztah se slovenským podnikatelem Lubomírem Fockem navíc dlouho popírala, propálil ho až před několika lety on v knize Vždycky upřímná Jiřina Bohdalová.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz