Hlavní obsah
Lidé a společnost

Kde jsou ženský, tam je Čenský. Manželce byl nevěrný, s Morávkovou to mají vyjasněné

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: NextFoto (koupená licence)

Chybělo málo a mohl z něj být vrcholový atlet

Soukromý život Jana Čenského nebyl vždycky ukázkový. Ke svým hříchům se však stavěl čelem, možná proto s ním manželka Dana zůstala. Ovšem fakt, že jsou kolem něj stále krásné ženy, zpochybnit nelze.

Článek

Pohádkový princ a také doktor Suchý z Ordinace v růžové zahradě, v neposlední řadě pak moderátor nespočtu soutěží krásy. Jan Čenský má prakticky po celou svou kariéru mnoho fanynek. Ale vlastně přízeň slečen si užíval už mnohem dřív. „Kde jsou ženský, tam je Čenský,“ pronesl už na základní škole jeden ze spolužáků budoucího herce. Ten dnes přiznává, že tato hláška ho tehdy dost štvala, později si však uvědomil, že je pravdivá.

Nevěra byla zkouškou vztahu

Manželství Jana Čenského je na první pohled harmonické a ideální. Jenže ani ono se nevyhnulo černým kaňkám. „Moji rodiče loni oslavili 65 let v manželství, což je kamenná svatba, takže já mám co dohánět. Poděkování patří hlavně mé manželce, protože ona má na tom velkou zásluhu, že jsme spolu prožili třicet pět let,“ uvedl herec. Dobře ví, o čem mluví. Partnerka mu odpustila románek se zlínskou majitelkou květinářství. S atraktivní černovláskou dokonce fotografové Čenského zvěčnili při vášnivé líbačce. Pohádkový princ sice tvrdil, že šlo jen o polibek útěchy, což bylo poněkud zvláštní.

Hodně často se také spekulovalo, že má Čenský blízko k lyžařce Kateřině Neumannové, spojován byl sem tam i s nějakou „misskou“. Což ale byly spíš jen klepy, vždyť „missí“ soutěže roky moderoval. Pravdou je, že mu dodnes sem tam některá z krásek zavolá, zda by nechtěl zajít na kafe s tím, že by ho ráda viděla. Ovšem všechno se zdá být pouze v „nevinné“ rovině.

Věří v přátelství mezi mužem a ženou

Stejně tak to má Jan Čenský s kolegyní Danou Morávkovou. Svůj vztah mají dávno vyjasněný, žádný milenecký poměr se podle všeho nekonal a konat nebude. Přesto, že spolu pracují dlouhé roky. Od roku 2022 moderují na TV Nova Víkendové snídaně, hrají v divadelní hře Mlčeti zlato v Divadle Lucie Bílé apod. Moderátorka a herečka řekla, že díky Čenskému věří, že přátelství mezi mužem a ženou může fungovat. „Myslím, že to kamarádství a pracovní pouto máme opravdu veliké. Funguje mezi námi ta chemie a myslím si, že to lidé cítí, ať už se na nás jdou podívat do divadla, nebo nás vidí v televizi.“

Školu začal brát vážně

Nechybělo však mnoho a Čenský šel jinou cestou, než je herectví. Intenzivně se totiž věnoval atletice, což ostatně později využil ve filmu Dlouhá míle. Vyučil se knihařem a na pražskou konzervatoř šel jen proto, že se tradovalo, že jde o snadnou školu. A on přeci potřeboval prostor pro atletické tréninky. Své rozhodnutí ale nejprve prodebatoval s Markem Ebenem, se kterým už se tenkrát kamarádil. „Když jsem k Ebenům přišel, voněl tam čaj, láska a hudba. Marek mi řekl, že jsem si vybral dobře, že na konzervatoři jsou hezké holky a že tam není moc učebnic, tak ať si pořídím menší aktovku,“ vzpomínal.

Realita se nakonec ukázala poněkud odlišná. Tím spíš, když potkal ráznou profesorku Jaroslavu Adamcovou. Řekla mu, že pokud nemá na to, aby byl v atletice první, tak aby se na ni vykašlal. Čenský ji nakonec poslechl a konzervatoř začal brát vážně. I proto, že se v ročníku setkal s budoucími hvězdami jako Lukáš Vaculík či Ondřej Vetchý. Navíc se platonicky zamiloval do Ivany Andrlové, ovšem nikdy u ní nepochodil. Zůstali ale přáteli a nutno říct, že na „place“ jim to vždycky fungovalo skvěle.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz