Hlavní obsah

Měla jsem dva milence najednou, přiznala Žena v pokušení Balzerová. Osud ji nakonec odměnil

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: NextFoto (koupená licence)

Ve všem, co Eliška Balzerová v životě dělala, jí byl vždycky obrovskou oporou manžel Jiří

Když přišla Eliška Balzerová na JAMU, měla pověst hodné holky ze vsi“. I proto se dostala na pokoj ke krásné a divoké Janě Švandové. Měla ji zkrotit. Nakonec ale všechno dopadlo úplně jinak.

Článek

Už jako mladá dívka byla Eliška Balzerová krásná, muže přitahovala jako magner. Všechno však „vypuklo“ na plno až v Brně, na JAMU Balzerová předvedla nejen svůj herecký talent, ale i dobře se cítila i v roli obletované ženy. Nutno říct, že jí zdatně sekundovala kamarádka a spolubydlící Jana Švandová. Tyto dvě vytvořily „obávanou“ dvojici, často byly hvězdami večírků a na své pokoje se vracely nad ránem.

S láskou nakonec neodjela

Ani jedna z nich se navíc nebránila krátkodobým známostem. Jejich intimní životy byly velmi rušné a pestré. „Měla jsem i dva milence najednou,“ vzpomínalahvězda filmu Ženy v pokušení. „Osvěta byla nulová. S holkama jsme si předávaly zkušenosti, často spíše šlo o babské rady,“ doplnila. Své partnery se dokonce nebála seznámit. Kupodivu se spolu oba normálně bavili, aniž by po sobě skočili.

Pak se ale herečka hluboce zamilovala do krasavce ze Skandinávie. Byla pevně odhodlaná s ním odjet do jeho domoviny. Nakonec to ale vzdala. Hlavně kvůli mamince a faktu, že by na severu Evropy mohla jen těžko vykonávat své milované povolání. Zůstala tak v Československu a nakonec rozhodně nelitovala. Osud ji totiž za bolest v srdci odměnil tím nejlepším možným způsobem.

Osudový muž i seriál

Balzerová totiž potkala svého opravdu osudového muže. Producenta Jiřího Balzera si vzala v roce 1974, o dva roky později se jim narodil syn Jan. A o devět let ještě přišla dcera Adéla. Mimochodem malého Honzíka s sebou Balzerová vodila i na natáčení Nemocnice na kraji města. Tedy seriálu, který prakticky odstartoval jejího bohatou kariéru. Tradovalo se, že měla tak trochu protekci, protože se do ní zakoukal režisér Jaroslav Dudek, cesta k roli tak možná byla o něco složitější. Nic z toho ale nebylo, on měl doma Janu Štěpánkovou, Balzerová už v té době byla také šťastně vdaná.

Po obrovském úspěchu Nemocnice šla Balzerová z role do role. Jenže ona nešla po všem, co jí nabídli. Chtěla se starat o svoji rodinu, být nejen dobrou herečkou, ale také manželkou a hlavně matkou. To se jí podařilo. Kariéru nestavěla na první místo a snad proto byla vždycky „v pohodě“, jak se říká. Navíc Balzerová odmítla poklonkovat tehdejšímu režimu a role, kde „smrděly“, prostě nevzala. Soudruzi se jí pomstili tím, že na ni prostě „zapomněli“. Herečce to ale nijak zásadně nevadilo.

Dokonalý manžel

Doma měla manžela a děti, což ji naplňovalo. Balzer jí navíc nikdy nedělal problémy, pokud šlo o natáčení. Dokonce i její milostné scény přecházel s vědomím, že jde jen o práci a nic víc v tom nehledal. Nežárlil na její kolegy, „neprudil“ ani ve chvíli, kdy jeho drahá polovička nafotila velmi odvážný plakát v rámci propagace filmu Ženy v pokušení. Naopak manželé se naučili spolupracovat, díky tomu vzniklo například divadelní představení o operní pěvkyni Marii Callas.

Zkrátka manžel vždycky byl a stále je pro Balzerovou klidný přístav, ve kterém ona může zakotvit a užívat si chvíle klidu a bezpečí. Ne nadarmo to dotáhli až ke zlaté svatbě. „Je pro mě důležité, když si můžeme promluvit třeba o tom, jak se doba mění a jak máme pocit, že do ní už nepatříme. Že se třeba v půlce večera rozhodneme pro její bojkot, vypneme počítače a odejdeme někam na ‚skleničku‘, jak my říkáme,“ usmívala se herečka.

Divoká Balzerová je tedy dávno pryč. Mimochodem, její kladný vztah k mužům byl vlastně možná tak trochu dle rady, kterou jí kdysi udělila Karolína Slunéčková, se kterou se potkala v Divadle Na Vinohradech. Tak jí totiž poradila, aby si mezi herečkami raději nehledala kamarádky. A Balzerová to pojala po svém. Ale jak bylo řečeno, to už je dávná minulost.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz