Hlavní obsah
Lidé a společnost

„Život mě bolel, chtěla jsem nebýt.“ Evu Holubovou zachránila práce s postiženými dětmi

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Profimedia (koupená licence)

Jako mladá si Eva Holubová připadala ošklivá

Neléčené deprese, ale také celá řada komplexů, se kterými si Eva Holubová dlouho nedokázala poradit. Vedlo to až k myšlenkám na sebevraždu. Pak ale potkala muže svého života a stala se maminkou.

Článek

Eva Holubová před časem v show Jana Krause tvrdila, že už v patnácti letech vypadala na pětačtyřicet. Ano, pravda, nikdy nepatřila mezi prvoplánové krásky. Herečka ze seriálu Jedna rodina však v sobě vždycky měla jakési zvláštní kouzlo. Jen o něm dlouho nevěděla a trpěla nízkým sebevědomím. Navíc se jí vždycky líbili pohlední muži a ona měla pocit, že se od nich lásky nikdy nedočká. „Zjistila jsem, že je mi lépe s těmi krásnými, i když nejsem milovaná, než s tím blbečkem, který mě miluje,“ nastínila, jak uvažovala.

Alkohol ji dostal na kolena

Nebyly to ale jediné problémy, které jako mladá žena měla. „Život mě bolel. Když u mě nastala hormonální změna v důsledku nenaplněného těhotenství, prostě jsem chtěla nebýt,“ přiznala herečka. Tehdy naštěstí začala pracovat v Jedličkově ústavu s postiženými dětmi. To jí otevřelo oči a zjistila, jak jsou její starosti vlastně bezvýznamné oproti tomu, co řeší jiní lidé.

Také potkala muže svého života. Miroslav Zdeněk byl úžasný chlapík, který po jejím boku stál v nejtěžších chvílích. Netrvalo dlouho a začala stoupat nejen její sláva coby herečky, ale také se stala maminkou. Porodila dvojčátka Karolínu a Adama. Jenže ani to nezabránilo tomu, aby Eva Holubová postupně padala na dno. A začala holdovat alkoholu. „Měla období, kdy pila hodně, bylo mi to nepříjemné, protože občas vůbec nevěděla, kdo je,“ vzpomínala Karolína.

Až když na tom bylo opravdu hodně špatně, rozhodla se herečka něco dělat. Rozhodla se, že s pitím skoncuje, což byl první, ale velmi zásadní krok. Navíc přišlo zjištění lékařů, že Holubová trpí endogenními depresemi, které se pokusila přepít. Herečka se začala léčit, konečně věděla, v čem je opravdový problém. A od té doby je „čistá“.

Modlila se u božích muk

S Karolínou jsou dnes kamarádky, mimochodem její dcera je výborná fotografka, která na svých snímcích mamince neustále dokazuje, že je a vždycky byla krásná. Nakonec si vzala i Miroslava Zdeňka, v roce 2009 si řekli slavnostní „ano“ v USA. Obřad jim tam zorganizoval jejich dlouholetý kamarád a oscarový režisér Miloš Forman. „Tímto prstenem se ti odevzdávám a slibuji ti lásku, věrnost a oddanost na věky věků,“ vyřkla tehdy Holubová svůj slib. Dodržuje ho dodnes.

Svého výtvarníka herečka potkala těsně po sametové revoluci. Dlouho si přála miminko, povedlo se to, když jí bylo čtyřiatřicet. Později vyprávěla, že když jezdili na chalupu, ona se modlila u božích muk, protože si přála syna. Osud to nakonec zařídil tak dokonale, že najednou porodila kluka i holčičku.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz