Hlavní obsah
Lidé a společnost

Zápas o naději: příběh fotbalových Titánů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Teen Challenge ČR

Radost malých Titánů

V dubnu 2022 přijala naše romská kolegyně se svým manželem výzvu a založili fotbalový tým pro děti s názvem Titáni. Jejich cílem nebylo jenom propagovat sport, ale také posilovat důvěru a schopnost překonávat překážky u dětí ve své komunitě.

Článek

Příběh fotbalového týmu Titáni začal v dubnu 2022. Naše romská kolegyně se svým manželem založili tým malé kopané pro děti s cílem nejenom propagovat sport, ale také posilovat dětskou důvěru a schopnost překonávat překážky. Tento tým, nazvaný Titáni, se stal nedílnou součástí naší komunity a přinesl do životů mnoha dětí naději a smysl.

Inspirací pro tento projekt byl film s Denzelem Washingtonem Vzpomínka na Titány, který vypráví o hráčích amerického fotbalu a jejich boji proti rasismu a předsudkům. Manželé se rozhodli sdílet tuto inspiraci a podělit se o ni s dětmi ve své komunitě.

Každý týden se Titáni dvakrát scházejí na hřišti, kde připravují děti na nadcházející zápasy a turnaje. Touhou vedoucích týmu nejsou jen výhry na hřišti, ale smysl projektu je především o pomoci dětem objevit vlastní hodnotu a sílu prostřednictvím sportu. Fotbaloví Titáni nejenom poskytují dětem příležitost zapojit se do sportovní aktivity, ale také jim pomáhají vybudovat sebedůvěru a učí je spolupráci a důležitosti fair play.

Pod záštitou naší organizace Teen Challenge fotbaloví Titáni podporují více než 30 dětí ve své komunitě, aby mohly rozvinout svůj potenciál a snít o lepším životě. Jejich práce přesahuje pouhý sport; poskytuje dětem prostor k růstu, učení se a rozvoji důležitých životních dovedností.

Díky nadšenému páru se fotbaloví Titáni stali symbolem naděje a inspirace pro celou komunitu. Jejich odhodlání a láska k dětem ukazuje, že malé kroky mohou mít velký dopad a mohou změnit životy mnoha lidí.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz