Hlavní obsah
Internet a technologie

5 méně známých tipů a funkcí v iOS

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay.com

Dnes od 19:00 začne v Cupertino Keynote, kde Apple představí svoje nové produkty. A než k tomu dojde, můžete si připomenout a nebo se dozvědět o pěti tipech v iOS, které podle mě nejsou příliš známé.

Článek

Živý text: Funkce, která umožňuje vybrat z fotky text, který pak můžeme například kopírovat, předčítat, hláskovat či sdílet. Nutné je však zapnutí této funkce, které je ukryto poměrně nelogicky v Nastavení - Jazyk a oblast - Živý text. Funkce umí pracovat i s českým textem.

Extrémní počasí: Chcete dostávat notifikace o silném větru či extrémních vedrech? V Počasí najeďte na seznam míst a pak přes tři tečky (v pravo nahoře) vyberte oznámení a zde vyberte a zapněte jednotlivě pro města, u kterých chcete dostávat toto oznámení.

TV: Chcete zjistit, na které streamovací platformě je k dispozici konkrétní film? Spusťte aplikaci TV, klikněte na Obchod a vyhledejte požadovaný film či seriál. Pokud se nachází na platformě Disney+, HBO Max nebo SkyShowtime, aplikace o tom bude informovat. Bohužel u Netflixu toto nefunguje.

Kalkulačka: Spletli jste se a chcete smazat poslední číslici, co jste zadali? Možná doteď jste mazali celý výpočet, ale pokud chcete jen poslední číslici či číslice, tak stačí táhnout prstem z jedné strany na druhou (je jedno jestli zprava doleva nebo obráceně) a poslední zadaná číslice se smaže.

Uložení celé stránky do PDF: Pokud jste na nějaké webové stránce a rádi byste si jí uložili do PDF a to celou odshora dolů, tak existuje jednoduchá metoda. Stačí stránku vyfotit jako obrazovku a hned, jak se objeví miniatura dole, tak otevřít a kliknout nahoře na Celá stránka. Potom již stačí dát Hotovo a celá stránka se uloží do PDF.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
SkyShowtime

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz