Hlavní obsah

A zase po roce tu budeme mít „řepkový“ pyl po celé republice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pixbay.com

Už se z toho stává pomalu tradice. V období května zasype celé česko pyl, tak jako nás zasypával léta. V posledních letech ale máme jednoho konkrétního viníka a to řepku olejku.

Článek

Netušil jsem, že tu máme tolik botaniků, kteří jsou schopni bez mikroskopu a dalšího vzdělání určit druh pylu. Dokonce i když pole s řepkou je minimálně 5 kilometrů daleko, tak pyl co je na autě, balkóně atd. je údajně z řepky, i když může vlastně být z čehokoliv.

Já nejsem botanik, a proto bohužel neumím určit z čeho pyl pochází, ale vím, že tento problém tu byl podstatně dříve. Již před dvaceti lety jsme měli auto celé žluté v momentě, kdy jsme ho zaparkovali pod jehličnany. Ale asi si lidé málo pamatují.

Opravdu neznamená, že pokud má řepka žluté okvětní lístečky, tak její pyl je jako jeden z mála žlutý. Žlutého pylu je naopak celkem dost. Na přehled se můžete podívat třeba zde: https://vcelariceskybrod.cz/zajimavosti/barvy-pylovych-rousek-od-predjari-do-podzimu/

Snad bude letos více rozumných lidí, kteří to pochopí. Konec konců Andrej Babiš již byl poražen, a proto bychom se mohli dočkat méně vzlyku k tomuto tématu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz