Hlavní obsah
Umění a zábava

Chybí vám na satelitu hudební stanice Rebel TV? Vyzkoušejte alternativu Deluxe Rock

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay.com

Před pár měsíci zmizela z nabídky satelitních poskytovatelů česká hudební stanice Rebel TV, která byla zaměřena na rockovou hudbu. Pokud někomu chybí, tak mohu doporučit vyzkoušet německou Deluxe Rock.

Článek

Samozřejmě náhrada to není stoprocentní, ale rozhodně je to to nejlepší, co jsem doposud slyšel. Stanice vysílá nekódovaně na satelitu Astra, takže s nalazením nebude výraznější problém.

Pár rozdílů

Česká hudba: Rebel TV byla hodně založena na české rockové hudbě (Také jí vlastnil bubeník z kapely Citron), ale tu zde nečekejte. Česká hudba nemá ve světě velké renomé a nepřekvapivě jsem zde českou kapelu neslyšel ani jednu.

Německá hudba: Celkem logicky je zde zastoupena více německá hudba, která u nás není tolik známá, což nám umožňuje si zase trošku více rozšířit hudební obzory.

Dekády: Zatímco co u Rebel TV jsem pozoroval více hudby před rokem 1990, tak u Deluxe Rock bych řekl, že jejich hlavní dramaturgie je právě od roku 1990 do současnosti. Ovšem i výlety do osmdesátých či sedmdesátých let tam jsou.

Možná dnes rocková hudební stanice v době Spotify, Apple Music a podobně nemá tak velký význam, ale mně alespoň částečné zacelení díry po Rebel TV potěšilo.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Rebel

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz