Hlavní obsah
Internet a technologie

Co dědovi a babičce pod stromeček? Co třeba tablet?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: https://pixabay.com/cs/users/geralt-9301/

Ideální dárek pro prarodiče

Vánoce se kvapem blíží a každý přemýšlí nad tím, čím obdaruje své příbuzné. Hlavně u seniorů to bývá problém, protože oni přece již vše mají a nic vlastně nepotřebují. Co jim tedy darovat něco, co do teď nevěděli, že vlastně potřebují? Třeba tablet.

Článek

Může to vypadat pro někoho na první pohled jako nesmysl, ale mně se to velmi osvědčilo. Reakce zprvu nebyla samozřejmě nikterak překvapující, protože první byla ve stylu k čemu mi to vlastně bude a není to pro nás zbytečně drahé? No měl jsem to naštěstí alespoň trochu promyšlené, a tak jsem začal vysvětlovat důvody, proč jsem pořídil jako dárek právě iPad.

Sdílené fotky

První věc, pro kterou jsem iPad koupil byly sdílené fotky. Většina z nás má iPhone, a proto můžeme nastavit sdílené album a posílat tak fotky jejich vnuka do sdíleného alba. Upozornění na fotku či video se tak prakticky ihned zobrazí všem, kteří jsou ve skupině sdíleného alba. I když jsou prarodiče několik desítek kilometrů vzdáleni, tak hned mohou vidět, jak si prcek v danou chvíli užívá. Po pár dnech se tato funkce dostala od prarodičů skutečně uznání. Nebál bych se říci, že velkého uznání.

Prohlížení webu

Zde musím říci, že již naštěstí měli s internetem nějaké zkušenosti ve formě prohlížení webu, hledání informací a třeba i používání internetového bankovnictví. To vše samozřejmě z klasického notebooku. Jenže zde byl kolikrát „problém“ jít k tomu počítači, zapnout ho, čekat než se vše načte a pak začít dělat to, co vlastně chtěli. Tady je to mnohem jednodušší, protože hned jak přijde nějaká myšlenka, na kterou se potřebují podívat na webu, stačí vzít do ruky tablet a pomocí prohlížeče ihned vyhledat to, co potřebují. Výsledkem je fakt, že počítač již využívají minimálně a většina vyhledávání probíhá na tabletu.

Česká fotbalová liga v televizi

Zde se jedná samozřejmě o věc, která je primárně pro dědu. Jisté webové stránky nabízejí za mírný poplatek stream z naší české Fortuna ligy. Práva jim byla standardně prodána, takže se nejedná o nic nelegálního. Tento stream lze přes technologii Airplay dostat bezdrátově do televize. Vše samozřejmě za předpokladu, že je k dispozici televize či zařízení podporující technologii Airplay. I zde tento důvod ve výsledku slavil velký úspěch.

Tohle jsou tři asi nejlepší vlastnosti, které dokázal alespoň jeden z nich ocenit. Nesmím však zapomenout ani na další vlastnosti jako například zjištění televizního programu, vytvoření nějakých fotek či instalaci několika málo jednodušších her, které si potom zahraje jak děda sám, tak právě i se svým malým vnoučkem.

Celkově lze říci, že nákup iPadu byl po několika letech standardních drogistických věcí, nepadnoucího oblečení a dalších pitomostí konečně trefou do černého. Zkuste o tom také přemýšlet.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz