Hlavní obsah
Umění a zábava

Do České republiky přichází nová filmová streamovací služba. Už zase? Kolik jich ještě bude?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: https://pixabay.com/cs/users/luis2500gx-3983989/

Televize

Není tomu tak dávno co jsem doufal, že nějaká taková služba dorazí i k nám. Dnes jsme ve stavu, kdy je trh podobnými službami přesycen a ve výsledku na tom bude škodný nejen divák, ale i tyto společnosti.

Článek

Před pár lety jsem si říkal, jak by bylo úžasné, kdybych si mohl na televizi otevřít aplikaci a mohl si vybrat z katalogu filmů ten, který si chci právě pustit. Samozřejmě ne zadarmo, ale formou nějakého předplatného. Ta doba přišla a bylo tu HBO GO. Sice nikterak velký katalog, ale pokud jste si nechtěli pouštět každý den nový film či seriál, tak to dostačovalo. Potom přišel Netflix s obrovským katalogem, který sice hlavně ze začátku neobsahoval nikterak moc česky dabovaných filmů, ale těch s titulky bylo více než dost.

Přání se mi tedy splnilo a mohl jsem si vybírat třeba dle žánrů vše co jsem chtěl. Bohužel narozdíl od hudebních služeb, kde máte takřka stejný katalog u všech (ano jsou výjimky), tak zde něco podobného neexistuje. Jeden konkrétní film naleznete většinou pouze na jedné platformě a když máte štěstí tak dočasně třeba i na dvou.

No a zde jsme u zásadního problému. Zatímco u hudebních služeb zaplatíme kolem 160 korun za měsíc a máme k dispozici několik milionů skladeb, tak u filmových zaplatíme většinou kolem 200 korun a máme „jen několik filmů a seriálů“, které mohou dokonce za nějaký čas zmizet. Pokud chceme katalog větší, tak si zaplatíme další a další služby a jsme třeba na 1000 korunách za měsíc. To už je celkem významná částka, kterou samozřejmě nebude většina lidí akceptovat a dost možná se opět uchýlí k pirátství.

Nedávno došlo ke sloučení HBO MAX a Discovery+ a budeme tak mít o jednu službu méně. Ne že bych někomu přál nějaké finanční problémy, ale doufám že podobných fúzí nastane hned několik a na trhu bude opravdu jen několik platforem, které budou rozděleny třeba dle žánrového zaměření a zákazník si tak bude moci vybrat jen tu jednu či dvě, které jsou přesně určené pro něj a vyhrají tak vlastně všichni.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Sloučení

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz