Hlavní obsah
Umění a zábava

Hudba za pár korun měsíčně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pixbay.com

Reproduktor

Již je to přes deset let co jsou u nás dostupné hudební služby, které nám umožňují si za určitý poplatek pustit takřka cokoliv. Nerozhodují hudební žánry ani to, zda se jedná o mainstream. Je zde snad vše, nač si vzpomenete.

Článek

I když je rok 2023, stále se tomu někteří brání, ale trend je jasný. Prodeje klasických CD klesají a streamování je to, co dnes udává trend. Je to však výhra?

Za mě musím říci, že jednoznačně ano. Za cenu okolo 160 korun měsíčně získáte přístup ke skoro neomezené hudební knihovně. Kdybych si měl kupovat alba svých oblíbených interpretů, tak bych se za pár měsíců finančně zruinoval. Takhle si můžu dle nálady pustit, co chci a kde chci, a to v celkem slušné kvalitě. Podpora je jak na klasickém PC, mobilu, televizi a dnes již i přímo na reproduktorech či jiných podobných zařízeních.

Nedávno jsem si vzpomněl na dobu ne zcela legálního stahování hudby (česky se tomu říká krádež), kdy i samotné stahování bylo celkem o nervy. Sice se hudba dala vyhledat celkem snadno, ale kvalita kolikrát nebyla úplně v pořádku. Dnes se stačí přihlásit do aplikace a na pár kliknutí si můžeme přehrát či stáhnout hudbu, kterou chceme zrovna poslouchat. Co lepšího by si fanoušek hudby mohl přát?

Přesto se stále najdou lidé, co tyto služby odmítají. Samozřejmě chápu sběratele, kteří musí mít originální vinyl či CD. Tam to lze pochopit a vlastně takové lidi i obdivuji, protože je to krásný koníček. Koho však neobdivuji, jsou lidé, kteří musí mít na disku v dnešní době X GB muziky stahované z nějakých šedých míst internetu. Opravdu to je dnes zapotřebí?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz