Hlavní obsah
Umění a zábava

Hudební peklo v podobě diváckých cen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pixabay.com

Hudební soutěže asi mají nějaký svůj smysl pokud o nich rozhoduje „odborná porota“. Kapela se ukáže a je jen na ní jak s případným úspěchem naloží. S čím mám však problém jsou soutěže kde o vítězi rozhodují posluchači v publiku.

Článek

Pokud jste někdy byli na nějaké takové soutěži, tak jistě víte, že málo kdy vyhraje kapela, která tomu štěstíčku nešla tak trochu naproti. Všechny na svém Facebooku informuje o tom, kdy a jak poslat SMS či si rovnou na samotnou soutěž přiveze autobus svých věrných fanoušků, kteří na místě zajistí v hlasování vítězství svého favorita. O internetovém hlasování raději ani nemluvím.

Na jednom nejmenovaném festivalu jsem to pozoroval. Vstup byl za 30 korun a dostali jste pásek na kterém byly tři hlasy, které se mohly odevzdat jedné či několika z tuším osmi kapel dle uvážení. Fanoušci takto dovezení si pro jistotu chodili během celého dne hned pro několik těchto vstupenek, a tak bylo o vítězi rozhodnuto. Kapela tak dostala 50 000 korun na natočení alba a pozvánku na další ročník jako vítěz minulého ročníku. Je tomu již pár let a kapele se samozřejmě nijak prorazit nepodařilo a vymetá maximálně nějaké gastro festivaly a pod pódiem má cca 20 skalních fanoušků. Tedy za předpokladu, že hraje pár kilometrů od svého bydliště.

Peklem pak je, když vítěz takových soutěží dostane slot na největších festivalech v zemi. Hudební vkus má sice každý jiný, ale opravdu není nutné na celkem prestižní adresy zvát kapely pochybných kvalit.

Když na jednom opět nejmenovaném festivalu přišel déšť, tak jsme se schovali tak, že jsme bohužel museli poslouchat několik umělců z podobných talentových soutěží. Pro interprety super, protože tak narváno v hangáru asi nečekali. Pro nás to již bylo horší, ale vše se dalo alespoň vydržet bez újmy na zdraví.

Je rok 2023 a přijde mi, že talentové soutěže již naštěstí nejsou v módě a ustupuje se od nich. Hlavně tedy jejich vítězové nedostávají takový prostor na největších tuzemských festivalech. A to je dobře!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz