Hlavní obsah
Názory a úvahy

Je mazání komentářů a banování cenzura? Není! Je to naopak svoboda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay.com

Ilustrační obrázek

V posledních několika letech zažil internet obrovský boom. Sociální sítě rostly raketovým tempem a s nimi samozřejmě i počet lidí, kteří jich využívají. A právě tady se to celé zvrtlo.

Článek

Dnes si může na internetu psát každý a i já jsem toho vlastně důkazem. Problém je v tom, že někteří lidé stále nepochopili, že ačkoliv máme svobodu slova, tak to rozhodně neznamená, že si můžu říkat svoje názory všude kde se mi zlíbí. K tomu je totiž potřeba najít vhodný prostor na určitých webových stránkách či skupinách na sociálních sítích.

Tyto stránky či skupiny však vždy někdo spravuje a je to právě správce, který určuje co si na svém vlastním prostoru nechá líbit a co už ne. Vysvětleme si to na příkladu.

Pozvete si domů pár známých. Po čase začne jeden z nich vykřikovat věci, které se vám nelíbí a nestojíte o ně. Nejprve se ho pokusíte zklidnit a pokud se to nepovede, tak ho jednoduše vyhodíte.

To je přeci logické. Proč by měl někdo ve vašem soukromém bytě vykřikovat něco co se vám nelíbí?

A teď si to vezměme na příkladu skupiny či stránky, kterou někdo vytvořil a vlastní. Ten někdo si jí vytvořil a věnoval jí čas proto, aby mu přinášela nějaký užitek či třeba jen radost a nestojí o to, aby se tam řešily věci, které s tematikou skupiny nesouvisí. Pokud to někdo nechápe, tak jsou mu samozřejmě dané příspěvky smazány a v krajním případě je ze skupiny vyloučen.

Je to tak správně? Samozřejmě je! Jistá soukromá osoba si zřídila svůj prostor za nějakým účelem a chce aby plnila svojí funkci a nestojí o to, aby mu tam někdo dělal zbytečné dusno, které povede ke znechucení nejen samotného správce, ale i ke znechucení a možná i odchodu některých členů skupiny.

Soukromá osoba na své založené skupině prostě rozhodla. Co je na tom divného? No přeci vůbec nic. Není spíše divnější, že si na cizím místě vyžaduje prostor člověk, který se na vzniku skupiny nijak nepodílel? Ono je jednodušší si hrát na ublíženého a všechny nazvat komunisty a cenzory, ale ve skutečnosti je to právě on, který se snaží zavádět svoje pravidla na místa, která mu neříkají pane. A to je přeci to, co dělali komunisti. Přišli a začali rozhodovat o majetku, který jim nepatřil.

Samozřejmě nikdo nebrání danému člověku založit si vlastní skupinu a tam si zavést svoje pravidla, ale založit ji a hlavně zaujmout lidi je už přeci jen nějaká práce, a proto je lepší se přidat k těm, co tu práci již vytvořili a dožadovat se tam „svých práv“.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz