Hlavní obsah
Obchod a průmysl

Jsme skladištěm Evropy a zůstaneme jím i nadále. Pro stěhování firem na východ není důvod

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay.com

Distribuční centrum

Často můžeme slýchat zvěsti o stěhování logistických firem na východ. Důvodem mají být nižší náklady a to především ty mzdové či konec daňových prázdnin. Ovšem žádný úprk se nekoná a konat ani nebude.

Článek

Existuje několik důvodů, proč skladovací a logistické firmy neopouštějí Českou republiku směrem na východ.

Geografická poloha a dostupnost trhů

Česká republika má strategickou polohu uprostřed Evropy, což umožňuje snadnou distribuci zboží do různých zemí. Díky blízkosti vyspělých západoevropských trhů a vstupu do střední a východní Evropy zůstává Česká republika atraktivním místem pro logistické a skladovací operace.

Kvalitní infrastruktura

Česká republika má dobře rozvinutou infrastrukturu, včetně silnic, železničních tratí a letišť. To umožňuje rychlé a efektivní přepravu zboží do všech směrů Evropy.

Stabilita a podnikatelské prostředí

Česká republika je známá pro svou politickou stabilitu. Státní orgány podporují rozvoj logistického sektoru a vytvářejí podmínky pro zahraniční podnikání a investice.

Kvalifikovaná pracovní síla

Česká republika má kvalifikované pracovníky s technickými znalostmi a dovednostmi potřebnými pro logistické a skladovací operace. Pracovníci jsou ochotní se podílet na efektivním provozu.

Logistický potenciál

Česká republika má rozvinutý logistický průmysl s mnoha moderními skladovacími prostory a logistickými centry. Firma již může mít vybudovanou silnou logistickou infrastrukturu v České republice a přesunutí na jiné místo by bylo nákladné a složité.

Spolupráce s jinými evropskými zeměmi

Firma, která má své sídlo v České republice a spolupracuje s partnery v jiných evropských zemích, má výhodu v rámci obchodních vztahů a sítí. Přesunutí na východ by mohlo narušit tyto vazby a zvýšit náklady na komunikaci a spolupráci.

Celkově lze říci, že Česká republika má spoustu výhod jako centrum logistických a skladovacích operací pro Evropu a tyto výhody jsou pro firmy dostatečně přesvědčivé, aby zůstaly a nadále investovaly do rozvoje svých logistických aktivit v naší zemi. Zrovna teď spolupracuji na otevření dalšího velkého distribučního centra pro významnou světovou značku, která si vybrala právě Českou republiku za své stanoviště pro další expanzi v Evropě.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz