Hlavní obsah

Konec falešným slevám - Hlídač shopů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: hlidacshopu.cz

Od začátku tohoto roku má být konec takzvaným falešným slevám a máme na to opět zákon. Je však nutné i takovou věc řešit zákonem či vyhláškou?

Článek

Nebudu lhát, že na ceny nekoukám. Samozřejmě že koukám a cena je vlastně vždy jedna z rozhodujících věcí zda koupit či nekoupit (další jsou třeba doprava či renomé e-shopu). Co však nehraje roli a vlastně se dost divím, že u někoho hraje je výše poskytnuté slevy. Je mi tak nějak jedno jestli je zboží za plnou cenu, slevu 20% či 50%. Zboží prostě chci a nebo nechci a výše uvedené slevy o tom nerozhoduje.

Pokud bych chtěl koupit co nejvýhodněji, tak použiji nějaký srovnávač kde najdu požadované informace o cenách, dopravě, skladové dostupnosti či recenzí na daný obchod. Zákon není třeba.

Pokud bych však chtěl z nějakého důvodu opravdu vědět o jak moc velkou či malou slevu se aktuálně jedná, tak zde máme zdarma rozšíření pro internetové prohlížeče (podporuje většinu nejznámějších prohlížečů) které nám poskytne na největších českých e-shopech informace o tom jaká byla v minulosti udávaná běžná cena a jaká byla sleva v minulosti. Zde si můžeme tedy ověřit zda udávaná sleva je opravdu slevou oproti minulým měsícům či není.

Pokud si nechcete rozšíření instalovat, tak můžete zadat odkaz na produkt přímo na stránkách projektu a rovněž se zobrazí zda sleva oproti minulým měsícům opravdu je či se jedná jen o marketingový tah.

Odkaz na projekt Hlídač Shopů: https://www.hlidacshopu.cz/

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz