Hlavní obsah
Umění a zábava

Nahrajte si konečně své vlastní hudební album za pomocí AI

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: pixabay.com

Dnes je možné s umělou inteligencí jednoduše vytvořit věci, o kterých se nám před pár lety ještě nesnilo. Chtěli jste být součástí kapely a nikdy jste neuměli na nic hrát? Přesto si můžete zdarma vytvořit své vlastní album.

Článek

Vždycky jsem chtěl hrát v nějaké kapele, ale pokud na nic neumíte hrát, tak je to věc vpravdě nemožná. Dnes, po dvaceti letech, si však můžu tak trochu splnit svůj sen a vygenerovat si svoje vlastní album, které dnes již nezní nijak uměle.

Čím tedy začnu?

Text

Bohužel, nejen že nejsem hudebník, ale nejsem ani textař. Přesto tu mám celkem solidní možnost. Otevřu si Chat GPT a jako úkol mu zadám vytvořit text písně o cca třech minutách na určité téma. Chat GPT vytvoří text, který se později dá pouze zkopírovat a vložit přímo do Suno. O tom, co je Suno, však později.

Obal alba

Ještě než se dostanu k samotné hudbě, tak si vytvořím nějaké to grafické ztvárnění mého nového alba. Zde použiju Copilot, protože ten dokáže generovat obrázky zdarma. Stačí zadat správný prompt a hned zde mám čtyři návrhy pro moje nové album.

Hudba

A teď to nejdůležitější, tedy hudba. Zde použiji Suno, které ve své verzi zdarma umožňuje vytvořit za jeden den deset skladeb. To je však trochu zavádějící, protože při každém vygenerování nám Suno vygeneruje hned dvě skladby, takže reálně můžete generovat pouze pět písní.

V Suno najedu na Create a zapnu režim Custom. Mohu tedy vložit již připravený a případně upravený text. Jako styl si zvolím kombinaci stylů, které chci, aby se objevily v generovaném songu. Jako poslední zadám název a mohu začít generovat a těšit se na výsledek dvou nových písní.

Prezentace nového alba

Ve verzi zdarma slouží generované songy pro nekomerční použití, takže nahrávat album na Spotify, Deezer či Apple Music bych raději nedoporučoval. Ale snad nikoho nemůže urazit založit si účet na Bandzone a vytvořit si profil své nové fiktivní kapely. Musím říci, že výsledek dnes již zní mnohem lépe, než spousta regionálních kapel zde prezentovaných.

Pomocí tří umělých inteligencí jsem tedy vytvořil texty, obal alba a samotné skladby. To vše zdarma a za pár dní. Co si asi vytvořím za pět let?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz