Hlavní obsah
Nakupování

Nákup potravin online. Dříve nemyslitelná věc se stala standardem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay.com

Ilustrační obrázek skladu zeleniny

Před dvaceti lety mi jeden kamarád říkal o svém projektu, který je zaměřený na prodej potravin přes internet a všechno, co si objednám, mi dovezou domů. V tu dobu jsem tomu vůbec nevěřil, ale on trval na tom, že to bude jednou budoucnost nakupování.

Článek

Popravdě mu to nevyšlo a jeho projekt šel ke dnu. Dnes však mohu říci, že to byl svým způsobem vizionář, protože nákup potravin přes internet se stává pro čím dál více lidí standardem. Jaké to má vlastně výhody?

Rychlost: Nefunguje to tak, že si objednám a rozvoz bude až druhý den. Samozřejmě pokud někdo chce, tak může, ale první termíny jsou již za tři hodiny od objednávky (v blízkosti skladu možná ještě dříve), takže po příchodu z práce si mohu objednat, co potřebuji – na večer to mám doma.

Dodání až do bytu: Velmi příjemná věc hlavně pro lidi, kteří jsou imobilní a donést si nákup do bytu prostě nezvládnou.

Přesnost: Když řeknou, že přijedou mezi 20-21, tak opravdu přijedou v tomto rozmezí. Přesný termín se dá hlídat v mobilní aplikaci, kde je vidět online přesný čas předpokládaného doručení. Ten se však může v závislosti na ostatních zákaznících a dopravě lehce měnit.

Jednoduchá reklamace: Nebudeme si nalhávat, že vše funguje vždy a všude na 100%. Toto také není výjimka, a tak se může stát, že se něco nepovede. Reklamace probíhá online a vlastně se nikdo na nic neptá a nic neověřuje. Peníze ve formě kreditů jsou připsány okamžitě. Lze samozřejmě zažádat i o vrácení peněz, ale tam bohužel nemám zkušenost.

Žádní lidé: Jediný člověk, se kterým se zákazník potká, je kurýr. Žádní další otravní zákazníci, žádné nepříjemné prodavačky, žádné pomalé pokladní a další lidé, kteří dokáží nákup otrávit.

Parkoviště: Žádné není třeba, a proto odpadá stres z nemožnosti naleznout volné místo a ani se není třeba strachovat z poškození auta, které bývá na parkovištích před supermarkety bohužel celkem časté.

Anketa

Už jste pořídili nákup potravin přes internet?
Ano, nakupuji pravidelně
69,7 %
Ano, občas něco takto nakoupím
9,1 %
Zatím ne, ale možná někdy
12,1 %
Ne, nemám takovéto věci zapotřebí
9,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 33 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz