Hlavní obsah
Umění a zábava

Návrat nekorektního devadesátkového humoru v podobě České sody 2.0?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay.com

V devadesátkách se mohlo v humoru skoro vše. Dnes poslouchám některé komiky a sami říkají, že tohle a tohle by již dnes neprošlo a radši si dávají pozor na to, co říkají. Dnešní doba je zkrátka jiná. Pro někoho bohužel.

Článek

Ikonou satiry v devadesátých letech byl pořad Česká soda režiséra Fera Feniče. Ten objevil komika, kterého dnes zná celá republika, a to Petra Čtvrtníčka. Ačkoliv v pořadu nebyl od začátku, tak právě on se postupně stal tím, který dával České sodě tvář.

Po konci České sody, která se v posledních dílech vlastně již ani nejmenovala Česká soda, nastalo jakési prázdno. Nekorektní, černý či jiný kontroverzní humor z televize zmizel a několik dlouhých let se mohlo na Českou sodu jen vzpomínat. Občas přišel někdo s tím, že pořad typu Česká soda by rád přivedl zpět na televizní obrazovky, ale nikdy se tak nestalo a podle mě již ani nikdy nestane.

Celkem náhodně jsem před pár dny na YouTube objevil video, které vypadalo podle úvodního obrázku jako Česká soda, a to s člověkem podobně stylizovaným jako Petr Čtvrtníček. Video se jmenovalo Česká soda 2.0 a vyšlo 11.11.2023. Samozřejmě jsem čekal trapnost a průšvih, ale naopak se jednalo o velmi milé překvapení.

Asi třináctiminutové video mě vrátilo o několik let zpět a já si mohl říci, že tohle je přesně to co tady chybí. Styl humoru a sestříhané scénky z různých pořadů, které jsou doplněné těmi „správnými“ otázkami moderátora, to je přesně ta stará Česká soda.

A na co se můžete těšit? Rozhovor s Jakubem Jandou o jeho práci, rozhovor s Janou Černochovou o nové výbavě pro armádu, na návrat legendárního pořadu Rychlý prachy a nebude chybět ani Petr Fiala a Tomio Okamura.

Vyčíst by se dalo pořadu snad jen slabší technické zpracování, které je zde občas vidět. Přesto se však jedná o velmi důstojné napodobení klasiky. Vydány jsou již dva díly a já se již nemohu dočkat dalšího, tak jako většina komentujících pod videem.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz