Hlavní obsah
Práce a vzdělání

Nejen aktuální výplata. Jsou i důležitější věci v zaměstnání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pixabay.com

Všichni chodíme do práce pro peníze. O tom se asi nemá cenu přít. Je však aktuální výplata to nejdůležitější, co by mělo člověka v práci držet a podle čeho by se měl rozhodovat?

Článek

Je mi jasné, že většina lidí se mnou nebude souhlasit, ale peníze nejsou to jediné, podle čeho by se mělo vybírat zaměstnání. Peníze nadchnou lidi jen na začátku a pokud je nějaký problém, tak řešení pouze přidáním peněz to vyřeší zase jen na chvíli. Jsou totiž důležitější věci, které dokáží rozhodnout o tom, zda je zaměstnanec spokojený.

Co tedy může rozhodovat?

  • Budoucnost oboru: Pokud člověk dělá v oboru, který má budoucnost a bude tu i za dalších pár let, tak bude mít větší výhodu se se svými zkušenostmi prosadit v budoucnu. Což přinese samozřejmě více peněz.
  • Vzdělávání: Je fajn, že firmy dbají na vzdělávání svých lidí. Můžou to být jazykové kurzy, počítačové kurzy či takzvané soft sklils. Možností je hodně. To vše opět přinese cenné zkušenosti a možnost vyšší mzdy v budoucnu.
  • Práce z domu: Nejde to samozřejmě všude, ale kde to jde, je to fajn. Ne vždy je nutné do práce dojíždět několik desítek minut a potom sdílet s kolegy společný open office.
  • Vedení: Alfa a omega. Mít vedoucího, který se po nikom nevozí a dokáže zařídit vše co potřebujete pro svoji práci je k nezaplacení.
  • Pracovní doba: Někdo nechce dělat noční, někdo třeba potřebuje vyzvednout děti ze školy a někdo potřebuje pružnou pracovní dobu. To může znamenat, že sice nemusí člověk brát tolik, kolik by mohl o firmu vedle, ale osobní potřeby převáží.
  • Kariérní postup: Kdo by chtěl dělat jednu a tu samou práci každý den. Po pár letech změna k větší zodpovědnosti rozhodně nemůže uškodit.

Toto jsou jen některé věci, které mohou být důležitější než aktuální výplata, protože většina těchto bodů znamená v budoucnu právě více peněz a o to vlastně ve výsledku jde.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz