Hlavní obsah
Názory a úvahy

Opatrně pane Zelenskyj!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Seznam.cz

Už rok a půl vede Rusko na Ukrajině válku a téměř celý svět vyjadřuje podporu Ukrajině a jejímu lidu. Nechtějte však prosím více, než-li můžou ostatní dát a obětovat.

Článek

Za poslední rok a půl se Evropa změnila. Tolik solidarity od států jako je Polsko, Slovensko či Česká Republika nikdo snad ani nečekal, a přesto se tak stalo. Lidé posílali peníze, pomáhali s ubytováním či nalezením práce pro další a další válečné uprchlíky, kteří neustále přicházeli. To vše bylo před začátkem války v těchto zemích nemyslitelné, protože právě tyto státy se nejvíce bránily (a teď ponechme stranou otázku zda to bylo správné či špatné) dřívější migraci, která přicházela před pár lety z Afriky a Asie.

Válka nás přesvědčila, že tentokrát je to jiné. Je to kousek od nás a bezprostředně se nás to týká, ačkoliv si stále spousta lidí myslí, že tomu tak není a není to naše věc. Přesto spousta lidí dostala potřebu něco udělat a nějak pomoci a to i přesto, že nejsme tak bohatý stát, který by mohl bezmyšlenkovitě rozdávat co se mu zlíbí. Přesto se tak stalo a jsme jedním z největších podporovatelů Ukrajiny.

Nikdo však nemůže udělat a darovat naprosto vše co by bylo třeba. Nedávalo by to kolikrát ani smysl. To však neznamená, že s vámi nadále nedrží a přešel na druhou stranu.

Uvědomte si to a nepokazte si svou dlouho budovanou reputaci.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz