Hlavní obsah
Aktuální dění

Proč by nemohla v Zimbabwe vyhrát korunku krásy běloška? U nás jí vyhrála už Romka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay.com

Korunka pro královnu krásy

Skandál na soutěži krásy v Zimbabwe. Soutěž si dovolila vyhrát běloška a místním to bohužel vadí. To vše v roce 2023, kdy slýcháme o rovnoprávnosti nejen mezi pohlavími, ale samozřejmě i rasami.

Článek

Člověk by čekal, že se takovéto věci již nebudou řešit. Teda alespoň ne v Evropě a Americe a je tomu skutečně tak. Bohužel v Africe to stále je problém.

Bělošskou komunitu v Zimbabwe tvoří jen něco okolo 0,2 % populace, a proto v tom mnozí vidí hned protekci a problém, který však neexistuje. Neustále slýcháme, že jsou si všichni rovni, ale zde opět vidíme, že tomu tak být nemusí, akorát je tomu v rámci ras naopak od již zmíněné Evropy, protože zde si nestěžují „běloši“.

Možná to nevíte, ale vlastně i naše republika, údajně rasistická, již měla před pár lety svojí královnu krásy, která byla dokonce Romka. Jednalo se o Nikolu Kokyovou z Kolína, která toto ocenění dokázala získat v roce 2019 a nevšiml jsem si, že by se tu někdo nějak výrazněji bouřil. I když pravdou je, že tato soutěž již v naší republice moc lidí nezajímá a jen málo kdo dokáže vyjmenovat tři poslední vítězky. A to to dříve byl v televizi jeden z nejsledovanějších pořadů.

A aby toho nebylo málo, tak nedávno v Holandsku tuto soutěž vyhrála dokonce transgender žena. Přiznávám, že tohle již celkem rozruch způsobilo, ale kdo si na to dnes již vzpomene? No skoro nikdo.

Doufejme tedy, že podobné to bude i v tomto případě. Lidé se vyjádří, zanadávají si, život půjde dál a za pár let se takovýmto věcem nikdo nebude divit.

Zdroje:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz