Hlavní obsah
Práce a vzdělání

Proč není skladník mezi privilegovaným zaměstnáním?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay.com

V poslední době mám neustále pocit, že některá zaměstnání mají být z některých mě neznámých důvodů privilegovaná. Tedy spíše se někteří politici snaží některým zaměstnáním zavděčit. Hlavně těm, která jsou na první pohled vidět.

Článek

Úplně nejvíce to jde vidět u prodavaček a prodavačů. Již několik let tu máme zakázaný prodej v některé vybrané svátky (za určitých podmínek) s argumentem, že i prodavačky chtějí a potřebují mít o svátcích volno a být s rodinou.

Za mě je to celkem pitomý argument. Je sice pravda, že asi každý by byl rád za více osobního volna, ale proč se tématem stali právě prodavačky a prodavači v supermarketech? Asi je to tím, že jsou více vidět než ostatní a velmi podobné profese.

Co třeba takový skladníci v logistických centrech, kteří právě tyto obchody zásobují? Ti nemají právo na volno? Podle našich zákonodárců nemají a ani lidé si na ně nikterak moc nevzpomenou. Přitom mají kolikrát nižší mzdu než právě pracovníci v obchodech. Nejsou totiž dostatečně vidět, ačkoliv bez nich by to dnes nešlo.

Asi to každý zná. Když má být den nebo dokonce dva dny zavřeno, tak bývají celkem pravidelně nákupní centra plná zákazníků, protože si chtějí na tyto zavřené dny nakoupit. Vzhledem k tomu, že obchody nejsou nafukovací, tak po tomto náletu nakupujících se celkem dost zboží vyprodá. Co teď? Teď musí nastoupit právě skladníci, kteří naopak místo jednoho nebo několika dní volna mají většinou prodloužené směny a to proto, aby zvládli zpracovat objednávky do obchodů tak, aby první otevřený den bylo opět co prodávat.

Je to vůči zaměstnancům skladů spravedlivé? Za mě určitě není, ale nejsou vidět, a proto to vlastně nikomu vadit nebude a život půjde dál. Lidé a politici budou neustále mluvit o zavřených obchodech, ale na otevřené sklady si nikdo nevzpomene. A proč by vlastně měl, když nám vlastně zabírají tu ornou půdu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz