Hlavní obsah
Internet a technologie

Pusťte si na zahradu či do pokoje dinosaury nebo jiná zvířata

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Tefi

Ankylosaurus u mě na zahradě

Dnes je spíše tématem umělá inteligence a její využití, ale dříve se hodně mluvilo o takzvané rozšířené realitě. Díky ní si můžeme u sebe doma či na zahradě udělat fotku třeba se stegosaurem nebo poníkem.

Článek

Objevil jsem to celkem nedávno. Společnost Google vytvořila 3D modely zvířat, které se dají klasicky prohlédnout tak, že si je v telefonu pomocí prstů natáčíte o 360°. Prohlédnout si je můžete ze všech stran a úhlů.

Jako ještě lepší funkci však vidím možnost dostat je pomocí AR (rozšířené reality) přímo na zahradu a udělat si s nimi nějakou tu fotku. Se synovcem jsme si takto několik hodin neuvěřitelně vyhráli.

Jak to vše udělat?

Budu popisovat na telefonu iPhone, se kterým to mám vyzkoušeno. Předpokládám však, že na telefonech s Adroidem to bude velmi podobné.

V aplikaci Google vyhledejte nějaké zvíře. Pokud výsledek vyhledávání ukáže i tuto tabulku, tak zvíře je možno dostat k vám na zahradu.

Foto: Tefi

Zvíře, které lze pustit na zahradu

Po té, co se zvíře načte, tak klikněte na „Ukázat ve v…em prostoru“ a zamiřte a pochybujte dle návodu na telefonu tam, kde chcete aby se zvíře objevilo. Potom, co se objeví, tak ho můžete jedním prstem posouvat dle libosti na jiné místo a pomocí dvou prstů ho můžete zvětšovat a zmenšovat.

Dole (v případě telefonu na šířku vlevo) máte spoušť. Stisknutím vytvoříte fotku, která se vám uloží do aplikace Fotky. Pokud spoušť držíte, tak se začne natáčet video, které se rovněž uloží do aplikace Fotky.

Seznam zvířat

Asi je to češtinou, ale ne všechna zvířata jdou najít jednoduše. Někde stačí napsat „koza“ a hned se možnost „Zobrazit ve 3D“ zobrazí. U některých zvířat však musíte být konkrétnější. Snad vám pomůže následující tabulka:

Foto: Tefi

Seznam zvířat

A zde máme pár pokusů:

Foto: Tefi

Papoušek

Foto: Tefi

Koza

Foto: Tefi

Ankylosaurus

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz