Hlavní obsah
Jídlo a pití

Recept na chilli omáčku

Foto: Tefi za pomocí Microsoft Copilot

Pomalu se blíží sklizeň těch nejpálivějších chilli papriček a já se s vámi podělím o můj recept, který má u mých známých celkem slušný úspěch.

Článek

Co budeme potřebovat:

3 rajčata

2 zelené papriky

1 cibule

2 chilli papričky s pálivostí 1-1,5 milionů SHU

50 g hořčičného semínka

15 lístků šalvěje

15 g kari koření

1 dl octa

200 g plnotučné hořčice

2 l kečupu

2 PL worcester omáčky

Postup:

Nejprve si připravíme chilli pastu. Rozmixujeme rajčata, papriky, cibuli, chilli papričky, šalvěj a 25 g hořčičného semínka. Tu smícháme s kečupem a začneme pomalu přivádět k varu. Postupně přidáváme za stálého míchání kari koření, zbytek hořčičného semínka, ocet, hořčici a worcestrovou omáčku. Vaříme nějakých 20 minut a poté již nic nebrání plnění ještě za horka do skleniček. Po naplnění je otočíme víčkem dolů a necháme je takto den. Pak již stačí uložit do špajzu a poté konzumovat.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Pálivé

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz