Hlavní obsah
Názory a úvahy

Řidičák: Jedna zkouška a můžete jezdit až do konce života

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: https://pixabay.com/cs/users/jillwellington-334088/

Řidička

Máte zájem o řidičský průkaz? Není nic jednoduššího, než si zaplatit kurz a složit zkoušku. Pokud budete úspěšní, můžete do provozu a pokud neuděláte nějaký průšvih, tak ho máte do konce života.

Článek

Musím říci, že mě celkem děsí fakt, že tomu tak je. Znám totiž několik lidí, kteří sice mají řidičské oprávnění, ale již nějakou dobu aktivně nejezdí. Přes tento fakt si mohou bez nějakého dalšího tréninku kdykoliv sednout za volant a vyrazit autem do práce či třeba někam na výlet.

Co si budeme říkat. Při ovládání vozidla je nejdůležitější právě ono „vyježdění“ a nasbírané zkušenosti. Ty však po několika letech neježdění nebudou tak zautomatizované jako jsou u řidiče, který jezdí pravidelně.

Kladu si tedy otázku, zda je je tento systém nastavený správně a i vzhledem k neustále se měnícím pravidlům a vyhláškám by nebylo od věci jednou za určitý čas (řekne třeba jednou za pět let) nutné složit nějaký test či zkoušku. Je mi jasné, že většina lidí by to brala jako další zbytečnost a přítěž, ale i jinde se můžeme setkat s tím, že různá školení, průkazy či certifikáty neplatí napořád a je nutné je jednou za čas obnovovat.

Samozřejmě nejde zjistit kdo je aktivní a kdo neaktivní řidič, takže onen test či zkouška by se týkala všech řidičů. Ono není od věci si občas připomenout to co by měl každý řidič znát, protože dennodenně vidíme, že tomu tak bohužel není.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz