Hlavní obsah
Názory a úvahy

Společnosti Rohlík a Lidl se zachovaly jako svobodné firmy, což některé lidi neskutečně štve

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay.com

Žijeme ve svobodných zemích, a proto má každá firma právo si vybírat své dodavatele nebo si vybírat zboží, které zabezpečí a které ne. Hledat v tom nějaký jiný záměr je již jen konspirace.

Článek

Rohlík se rozhodl, že nebude již nadále odebírat zboží od organizátora pondělních zemědělských protestů. A co má být? Je to přeci svobodná firma a je přeci na každém, s kým obchoduje a s kým ne. Nikdo přeci nemůže nikomu nakazovat, kdo bude či nebude jejich dodavatelem. Samozřejmě kromě lidí, kteří se vzhlédli v komunistických praktikách. Není tedy divu, že jako jedna z prvních se ozvala paní Konečná, což je dnes předsedkyně KSČM.

Vlastně je to z jejího pohledu celkem logické. Zase by chtěla každému nakazovat to, co kdo může a co kdo nesmí. Bohužel však zapomněla na jeden fakt, a to že v posledních parlamentních volbách dostala její strana jen něco kolem dvou procent, což její stranu vyřadilo na minimálně čtyři roky z Poslanecké sněmovny, a tudíž její názor ve výsledku vlastně nikoho nemusí zajímat.

Další zajímavá věc se stala v Německu. Společnost Lidl tam začala zabezpečovat maso. A téměř všechny druhy masa, kromě vepřového. To však naštvalo některé místní lidi, protože vepřové nejedí muslimové, a proto tu máme další potencionální rasistickou kauzu, která je zaměřená tentokrát údajně proti muslimům.

Před několika lety jsem dělal prodejce v jednom elektru a samozřejmě jsme moc dobře věděli, jaké zboží máme zabezpečovat a jaké ne. Jedním z nejvíce kradených sortimentů byly barevné náplně do tiskáren. Zde si dovolím podotknout, že daleko více kradené byly ty barevné a černé tolik ne. Snad mě za to nikdo neobviní z rasismu. Pravda je totiž celkem jednoduchá, protože barevné byly většinou v setu, a proto byly ve výsledku dražší než ty černé.

Stejně tak to ví samozřejmě i Lidl a jakákoliv jiná firma a podle toho se všichni chovají.

Teď tedy víme, že vepřové maso se tolik nekrade. No a nevíme to díky Lidlu, ale díky uvědomělým lidem, kteří nám vlastně řekli, kdo tam nejspíše nejvíce krade. Někdy je mlčeti zlato. Bohužel tentokrát se to aktivistům v Německu evidentně nepovedlo.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz